ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλάσο πορτοκαλιούΓλάσο πορτοκαλιού
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σάλτσα με ποικιλία εσπεριδοειδών, αρχικά βάζουμε, σε ένα μπρίκι, λίγο νερό να βράσει.
  2. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ξύσμα από το νεράντζι ή το περγαμόντο (αν επιλέξουμε ένα από αυτά) και το αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα.
  3. Μετά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
  4. Στη συνέχεια, βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το ξύσμα εσπεριδοειδούς της επιλογής μας (είτε αυτό που ζεματίσαμε ή του μανταρινιού που δεν το βράζουμε) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (χυμοί πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού, ελαιόλαδο και μουστάρδα), εκτός από τη μέντα ή το δυόσμο, χτυπάμε καλά ώστε να γίνει μια λεία σάλτσα και διατηρούμε στο ψυγείο.
  5. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε τη μέντα ή το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αρωματικό και υπόξινο είναι αυτό το λαδολέμονο. Δοκιμάστε το σε σαλάτα με λάχανο ή με σελινόριζα, για μαρινάρισμα κοτόπουλου ή χοιρινού αλλά και ως σάλτσα σε ψητά κρεατικά.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT