10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σάλτσα με ποικιλία εσπεριδοειδών, αρχικά βάζουμε, σε ένα μπρίκι, λίγο νερό να βράσει.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ξύσμα από το νεράντζι ή το περγαμόντο (αν επιλέξουμε ένα από αυτά) και το αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα.
- Μετά το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Στη συνέχεια, βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το ξύσμα εσπεριδοειδούς της επιλογής μας (είτε αυτό που ζεματίσαμε ή του μανταρινιού που δεν το βράζουμε) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (χυμοί πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού, ελαιόλαδο και μουστάρδα), εκτός από τη μέντα ή το δυόσμο, χτυπάμε καλά ώστε να γίνει μια λεία σάλτσα και διατηρούμε στο ψυγείο.
- Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε τη μέντα ή το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μυστικά
Αρωματικό και υπόξινο είναι αυτό το λαδολέμονο. Δοκιμάστε το σε σαλάτα με λάχανο ή με σελινόριζα, για μαρινάρισμα κοτόπουλου ή χοιρινού αλλά και ως σάλτσα σε ψητά κρεατικά.