![Ισπανικό παγωμένο latte με ζαχαρούχο γάλα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/ispaniko-pagomeno-latte-me-zacharoycho-gala-gastronomos-420x560.jpg?v=1717756852)
5'
προετοιμασία
Σύνολο: 5'
Υλικά
Μερίδες: 1 δόσηΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε ντοματοσαλάτα με σάλτσα φέτας, αρχικά ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον. Θα έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα - που όμως, όταν ανακατευτεί με τη σαλάτα ή με ζυμαρικά, έχει τη σωστή σύσταση ώστε να μη γίνει ρευστή σαν νερό.
- Στη σαλάτα, στα ζυμαρικά ή σε όποιο φαγητό τη χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε το φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας. Η σάλτσα φέτας είναι ιδανικό ντρέσινγκ για ντοματοσαλάτες, σκέτες, με παξιμάδι ή με τραγανές αραβικές πίτες, αλλά και για ζυμαρικά, για λαδερά φαγητά (τα οποία στην περίπτωση αυτή θα μαγειρέψουμε με λιγότερο λάδι) ή χορτοσαλάτες (π.χ. βλίτα βραστά).