20'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το πολίτικο μοσχαράκι, ξεκινάμε αφήνοντας το κρέας σε μπολ με κρύο νερό για 1 ώρα, για να βγάλει το αίμα του.
- Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλει.
- Στην αρχή θα φαίνεται ότι κολλάει, αλλά μετά τα 2 λεπτά θα ξεκολλήσει εύκολα. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει τα κομμάτια του κρέατος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά (αν χρειάζεται, σε δόσεις), μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τις πατάτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το αλατοπίπερο και τη 1 κουτ. σούπας ρίγανη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη.