15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ψαρονέφρι πικάντικο, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κονιάκ στο ψαρονέφρι, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, το τζίντζερ, το σέλερι και το μήλο, αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψαρονέφρι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τη λιγοστή πικάντικη σάλτσα του και τα κομμάτια μήλου.
- Συνοδεύουμε το ψαρονέφρι πικάντικο, με απλό πιλάφι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδόξιδο με μπαλσάμικο και ξύσμα πορτοκαλιού.
Στο ποτήρι μας Ροζέ από Μοσχοφίλερο ή Αγιωργίτικο.