ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣψαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντιΨαρονέφρι κυδωνάτο με τζίντζερ και μπράντι
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ψαρονέφρι πικάντικο, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κονιάκ στο ψαρονέφρι, τη σόγια και το ξίδι, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι, το τζίντζερ, το σέλερι και το μήλο, αλάτι (με φειδώ, διότι η σάλτσα σόγιας είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 50 ml νερό.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψαρονέφρι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  5. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τη λιγοστή πικάντικη σάλτσα του και τα κομμάτια μήλου.
  6. Συνοδεύουμε το ψαρονέφρι πικάντικο, με απλό πιλάφι και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδόξιδο με μπαλσάμικο και ξύσμα πορτοκαλιού.

Στο ποτήρι μας Ροζέ από Μοσχοφίλερο ή Αγιωργίτικο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT