20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις φαρφάλες με μανιτάρια ξεκινάμε και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα πορτσίνι από το νερό (το οποίο κρατάμε κατά μέρος), τα ξεπλένουμε, τα στύβουμε και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, προσέχοντας μη μαυρίσει και πικρίσει.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά στο τέρμα και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα, και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, για περίπου 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αυτά θα απορροφήσουν τα υγρά που θα έχουν βγάλει τα μανιτάρια.
- Αν παρ’ όλα αυτά έχει στεγνώσει το φαγητό ρίχνουμε λίγο - λίγο το νερό που κρατήσαμε από το μούλιασμα των αποξηραμένων μανιταριών και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 1 λεπτό.
- Μοιράζουμε σε πιάτα, περιχύνουμε κάθε μερίδα με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και πιπέρι.
- Σερβίρουμε αμέσως και βάζει ο καθένας στο πιάτο του όσο τυρί θέλει.
Στο ποτήρι μας μια σταρένια μπίρα (Weisse) με επαναζύμωση στο μπουκάλι.