15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γρήγορο κριθαρότο γαρίδας με μέτριο κριθαράκι, αρχικά πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος και τα μουστάκια, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα κεφάλια.
- Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.
- Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (ή τις ντομάτες), το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε), αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον μαϊντανό, το ούζο (ή το κρασί), την τριμμένη φέτα και τη ζάχαρη.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι.
- Μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε, το γρήγορο κριθαρότο γαρίδας με μέτριο κριθαράκι, ζεστό.