5'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε το νερό που βράσανε για αργότερα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο (αν βάλουμε) και ρίχνουμε και τα σπαγκέτι μαζί με 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου βράσανε τα ζυμαρικά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.