20'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 26'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
- Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το λάδι και το αλατοπίπερο.
- Τις στρώνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε να ψηθούν για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή: δεν τις ψήνουμε πολύ για να μη στεγνώσουν. Μόλις τις βγάλουμε τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Σάλτσα
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα σε μπολάκι.
Μυστικά
* Συμβουλή Αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες από τις γαρίδες για να μπορούμε να τις πιάνουμε και να τις βουτάμε στο ντιπ. Εναλλακτικά, τις περνάμε από μικρά καλαμάκια από μπαμπού ή άλλα καλαμάκια για τάπας.