Μια στάση για καφέ, αχνιστά φουντούκια και αποξηραμένες φράουλες σε ένα μοντέρνο ξηροκαρπάδικο στο Κολωνάκι.
Λίγα λόγια για το μαγαζί: Λίγο περισσότερο από χρόνο λειτουργεί το Carpo στο Κολωνάκι. Ένα κατάστημα που ειδικεύεται στους ξηρούς καρπούς, και διαθέτει μάλιστα, εντός του καταστήματος, έναν ευρύχωρο φούρνο για να σιγοκαβουρδίζονται στη λαμαρίνα – όπως γινόταν παλιά – κάθε λογής ξηροκάρπια. Η μοσχοβολιά από τα αμύγδαλα, τα Αιγίνης, τα πασατέμπο, που ξεφουρνίζονται καθημερινά, μαρτυρά πως το Carpo δεν είναι ένα συμβατικό ξηροκαρπάδικο. Ο χώρος είναι μοντέρνος, γεμάτος τσουβαλάκια με ξηρούς καρπούς, δίχως άλλα στολίδια παρά μόνο τα πολύχρωμα ξηροκάρπια.
Τι ψωνίζουμε: Δεν πουλάει ποτά μαζί με τους ξηρούς καρπούς, αλλά προϊόντα αντίστοιχα και συγγενικά: καφέ, κακάο, ξερά φρούτα. Κοντολογίς πάσης φύσης καρπούς. Λογικό, καθότι η οικογένεια των Κοντόπουλων έχει μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο. Η ποικιλία αποξηραμένων φρούτων αξιολογότατη – έχουν από βερίκοκα και εύγευστες σταφίδες, μέχρι νεκταρίνια, μαστιχωτές φράουλες και γκότζι μπέρι. Ενδιαφέρουσες είναι κι οι σοκολάτες τους, που ετοιμάζουν στο εργαστήριό τους με πρώτη ύλη από το Βέλγιο, αλλά και ο εκλεκτός καφές τους, ένα χαρμάνι 100% Arabica, που, καθώς κόβεται επιτόπου και μπλέκεται η μυρουδιά του με εκείνη των ξηρών καρπών, δεν μπορεί παρά να μας σύρει από τη μύτη, για ένα χορταστικό ξύπνημα. Δεν ξέρω για εσάς, όμως, αν πετύχω ξεφουρνίσματα, ζητώ απαραιτήτως και ένα σακουλάκι με αχνιστά φουντούκια για τον δρόμο.