ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Siam Thai Food: Σπιτικό φαγητό από την Ταϊλάνδη

Σε ένα μικρό μαγαζί σε ένα στενό της Πανόρμου, οι Αθηναίοι μπορούν να φάνε σπιτικό ταϊλανδέζικο.

18.09.2024
Siam Thai Food: Σπιτικό φαγητό από την Ταϊλάνδη

Η Μαριάννα και ο Θοδωρής αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μαγαζί πριν ακόμα φτάσουν τα 30 τους χρόνια, προσφέροντας αυτά που τρώνε στο σπίτι τους.

«Η ιστορία ξεκίνησε με εμένα και τη Μαριάννα που γνωριστήκαμε σε μια καφετέρια που δουλεύαμε και οι δύο. Τα φτιάξαμε, μου μαγείρεψε το ταϊλανδέζικο που έτρωγε μεγαλώνοντας στο σπίτι και λέω αποκλείεται. Είναι φανταστικό. Το κάνουμε επιχείρηση», είπε ο Θοδωρής εξηγώντας από πού ξεκίνησε η ιδέα.

«Είχαμε μαζέψει κάποια χρήματα με τη Μαριάννα και αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα μαγαζί και έτσι έγινε το Siam Thai Food».

«Το ταϊλανδέζικο φαγητό που προσφέρουμε είναι από την Ταϊλανδή μαμά που μας έδειξε τις συνταγές που μαγείρευε η ίδια στο σπίτι της. Δεν είναι σεφ. Ούτε εγώ και η Μαριάννα είμαστε σεφ, δεν δημιουργούμε συνταγές από μόνοι μας. Είμαστε μάγειρες που απλά φτιάχνουμε τα παραδοσιακά πιάτα», είπε ο Θοδωρής.

«Μας αρέσει πάρα πολύ να προσφέρουμε αυτό που τρώμε εμείς στο σπίτι και χαιρόμαστε μεταξύ μας. Έτσι μας αρέσει να βλέπουμε και τους πελάτες να τρώνε».

«Μας αρέσει να εξηγούμε τι τρώμε πώς το τρώμε και να μιλάμε για την κουλτούρα της Ταϊλάνδης», συμπλήρωσε ο Θοδωρής εξηγώντας πως στην Ταϊλάνδη το φαγητό είναι ιεροτελεστία.

Όσο για τα πιάτα, αγαπημένα είναι αυτά που δεν λείπουν από κανένα ταϊλανδέζικο τραπέζι, με την εκτέλεση τους να παραμένει πιστή στην παράδοση και όχι προσαρμοσμένη στο ελληνικό κοινό. Στο Siam Thai Food, μπορείτε να δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, το Pad ka prao που είναι κιμάς με μέντα και τσίλι και το διάσημο Pad Thai.

Η σαλάτα Som Tam – καυτερή και χτυπημένη στο γουδί – είναι αυτή που δοκίμασε για πρώτη φορά ο Θοδωρής και αποφάσισε ότι αυτές δεν είναι γεύσεις που πρέπει να απολαμβάνουν λίγοι μόνο άνθρωποι στην Ελλάδα.
«Έπρεπε περισσότερος κόσμος επιτέλους να δοκιμάσει αυτές τις γεύσεις!»

Τα μυρωδάτα και «μαμαδίστικα» πιάτα του Siam Thai Food σερβίρονται σε έναν απλό και ανεπιτήδευτο χώρο σε ένα στενάκι της Πανόρμου.

Siam Thai Food

Βατοπεδίου 6, Αθήνα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT