ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Πρόσεξε μην ερωτευτείς τον Sebastian

To all-day bistro του ολοκαίνουριου Ace Hotel & Swim Club Athens, προκαλεί γαστρονομικά πάθη.

15.10.2024| Updated: 11.10.2024
Φωτογραφίες: Άλεξ Αντωνιάδης, Πηνελόπη Γερασίμου
Πρόσεξε μην ερωτευτείς τον Sebastian

Όχι, δεν έχει μία γεύση τρικυμίας στα χείλη. Είναι από αυτούς τους έρωτες που έρχονται τρυφερά στη ζωή και σου χαρίζουν, ανεξάρτητα από την εποχή, μία διαρκή αίσθηση καλοκαιρινής ραστώνης.
O Sebastian είναι κοσμοπολίτης, η καρδιά του χτυπάει πάντα σε παλμούς Νέας Υόρκης και Παρισιού. Όμως, πόσο παράξενο, ήδη από την πρώτη γνωριμία, τον νιώθεις οικείο. Είναι η μεσογειακή του αύρα, το θυμάρι, η κάπαρη και το φως του, που τόσο φυσικά διαχέεται μέσα από τις περσίδες και χρωματίζει τα πάντα, ακόμα και το πιρούνι που μόλις έπιασες.
Δεν θα το αφήσεις εύκολα αυτό το πιρούνι από τη στιγμή που γνώρισες τον Sebastian, πρόσεξε.
Στο ισόγειο του Ace Hotel & Swim Club Athens στη Γλυφάδα και κάπου ανάμεσα από το μπλε και την τερακότα στα χειροποίητα πλακάκια των παγκοσμίου φήμης designers ciguë, τις Friends & Founders καρέκλες, τα έξι Vaarnii «1003 Hans» vintage φωτιστικά και τις τρίπτυχες μεγαλοπρεπείς πόρτες που σε οδηγούν στη βεράντα, δεν υπάρχει περίπτωση.

Φωτογραφία: Άλεξ Αντωνιάδης

Θα τον ερωτευτείς τον Sebastian.
Έχει φροντίσει γι΄αυτό, ο καταξιωμένος σεφ Έλβι-Δημήτρης Ζύμπα που «έπλασε» όλη τη γαστρονομική του προσωπικότητα.

Φωτογραφία: Άλεξ Αντωνιάδης

Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

Και τον έκανε βελούδινο, όπως η επίγευση του βουτύρου στα αυγά ποσέ στο πρωινό σου.
Τον έκανε ανάλαφρο και δροσερό, όπως η pesto βασιλικού με κάλε, στα χειροποίητα ζυμαρικά στο μεσημεριανό σου.
Και τον έκανε σίγουρα συναρπαστικό. Όσο συναρπαστική είναι η ζουμερή μπουκιά από αυτό το θεϊκό Ribeye με βούτυρο μαϊντανού στο δείπνο σου.
Το μενού του Sebastian φλερτάρει με όλες τις progressive δομές της αμερικάνικης και γαλλικής κουζίνας, όμως η ψυχή του είναι βαθιά ελληνική όπως και όλες οι αγνές, εκλεκτές πρώτες του ύλες.

Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

Φωτογραφία: Άλεξ Αντωνιάδης
Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

Σε αυτό το έντονο φλερτ, καθοριστικό ρόλο παίζει και η συμβολή των πολυαγαπημένων στο αθηναϊκό κοινό Wine is Fine, που συνοδεύουν κάθε γεύση με προσεκτικά επιλεγμένους κωδικούς ελληνικών και international ετικετών, έχοντας πάντα σκοπό να επαναπροσδιορίζουν την έννοια του καλού κρασιού, στην πιο οργανική του μορφή.
Μαζί και μία πλούσια λίστα με all time classic, signature αλλά και virgin cocktails, γιατί πώς αλλιώς να βιώσεις τον έρωτα με θέα όλη την ιστορία της ένδοξης αθηναϊκής Ριβιέρας;
Ο Sebastian, που πήρε το όνομα του από τον Άγιο που εξιδανίκευσε τη σημασία της φροντίδας προς τους άλλους με επιμονή και σθένος, καταφέρνει να εξισορροπεί όλη την ένταση των μοναδικών του γεύσεων με μία φιλόξενη, άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα που προκύπτει από κάθε λεπτομέρεια, σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο.
Μπορεί να προκαλεί γευστικά πάθη, όμως είναι ζεστός οικοδεσπότης από το πρωί έως και το βράδυ και τον ερωτεύεσαι εξίσου στον καφέ, στο γεύμα, αλλά και στο custom party που με χαρά θα οργανώσει και θα φιλοξενήσει.
Και τελικά, για να είμαστε ειλικρινείς, όχι. Δεν χρειάζεται να προσέχεις για κάτι, σε αυτόν τον ολοκαίνουριο, λαχταριστό έρωτα.
Μόνο την επόμενη απολαυστική σου μπουκιά.

SEBASTIAN

Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα 166 75
  • Τηλέφωνο: 210-02.20.176
  • Website: www.sebastianathens.com
  • Email: [email protected] / Κρατήσεις συνιστώνται μέσω OpenTable, δεκτοί και επισκέπτες χωρίς κράτηση
  • Instagram: @sebastianathens
  • Ωράριο: Ανοιχτά κάθε μέρα, Πρωινό: 7:00-17:00, Μεσημεριανό: 11:00-17:00, Δείπνο: 18:00-23:00
  • Delivery: Μόνο Takeaway

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT