Το μεγάλο παντοπωλείο «Μεσοστράτι» έχει ποικιλία σε διάφορα προϊόντα, αλλά λίγα και διαλεχτά τυροκομικά: ανθότυρο από τον Ξυλούρη, το κατσικίσιο του Τζουρμπάκη, τη γραβιέρα του Μοχλάκη και του Σταματογιώργη από το Καστέλι Ηρακλείου. Κρασί και μέλι είναι κυρίως κρητικά. Καθημερινά θα βρείτε και πεντανόστιμες «νεράτες» μυζηθρόπιτες (αυτές που τηγανίζονται σε ελάχιστο λάδι) που σκαρώνει η ιδιοκτήτρια Μαρία Οικονομίδου- Οικονόμου.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.