Ασημακόπουλος. Σαν σφιχτό κέικ, με φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους και αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού.
Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092.
Nouvelle. Σαν πολίτικο τσουρέκι, στρογγυλή, με αρκετό μαχλέπι και μαστίχα, πολύ μαλακή από το μπόλικο βούτυρο και το πολύωρο ζύμωμα.
Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παναγίτσα, Π. Φάληρο, Τ/210-98.33.096.
Rita’s Cookies. Φρέσκο βούτυρο και πολύ καλής ποιότητας αλεύρι στα χέρια της Ρίτας φτιάχνουν μια βασιλόπιτα- τσουρέκι που στολίζεται με φιλέ αμυγδάλου.
Δομοκού 40Α1, Παλαιά Κοκκινιά, Τ/210-49.12.323.
Pastry Family. Μια συνταγή 49 ετών, όσα μετράει και το κατάστημα, παλιά αθηναϊκή βασιλόπιτα τύπου κέικ με αγελαδινό βούτυρο και φιλέ αμυγδάλου ή άχνη για γαρνιτούρα.
Ριζάρη 19, Παγκράτι, Τ/210-72.10.987.
Τάκης. Πολίτικη βασιλόπιτα, σαν γλυκό ψωμί, πιο βουτυρένιο και αρκετά αφράτο, μοσχοβολάει ανατολίτικα αρώματα.
Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, Τ/210-92.30.052.
Λυκαβηττός. Σαν κέικ με αρώματα βανίλιας και πορτοκαλιού, πασπαλισμένη με άχνη.
Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210-72.11.348.
Ρίο. Από το 1981 η ίδια συνταγή, πολίτικης προέλευσης. Επαρκέστατα τα αρώματά της, μοσχοβολάει μαστίχα, στολίζεται με σουσάμι.
Πρωτέως 4, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.31.892.
Φύσις. Κέικ φτιαγμένο με βιολογικό αλεύρι, ακατέργαστη ζάχαρη, καρύδια και πορτοκάλι.
Λ. Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, Τ/210-60.90.740, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τ/211-40.69.267.
Lido. Τσουρέκι, το πασίγνωστο στην Αθήνα, με υπέροχες ίνες και μακρά επίγευση των αρωματικών και μυριστικών του.
Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, Τ/210-75.16.898.
Paul. Γαλλική συνταγή, βουτυρένια σφολιάτα που περιέχει κρέμα αμυγδάλου. Υπάρχει και εκδοχή με γέμιση μήλου.
Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, Τ/210-36.36.962, Λεβίδου 4, Κηφισιά, Τ/210-80.84.288.