Σπάνια βλέπεις κάποιον να κοιτάζει με τόση προσήλωση και φροντίδα ένα κομμάτι ζυμάρι. Ο Φίλιππος Μπαντής κληρονόμησε αυτό το μαγαζί από τον πατέρα του Δημήτρη. Στο ίδιο σημείο από το 1969, λίγα στενά πάνω από τη Λαγκαδά, λειτουργεί το μπουγατσατζίδικο με τις συνταγές που άφησε παρακαταθήκη ο παππούς Φίλιππος, από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, όταν έφτασε στην πόλη ως πρόσφυγας. Καθημερινά από τις 7 το πρωί θα βρείτε ζεστή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, γεμιστή με κρέμα, κιμά ή τυρί. Τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται δημιουργικά με παλιές,αυθεντικές συνταγές, όπως η μπουγάτσα χωρίς γέμιση.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.