24 φύλλα που μοιάζουν με αραχνοΰφαντο σεντόνι έχει η μπουγάτσα του Φίλιππου Μπαντή.
Στο ίδιο σημείο βρίσκεται από το 1969 το μπουγατσατζίδικο του Φίλιππου, που το κληρονόμησε από τον πατέρα του Δημήτρη. Τις συνταγές τούς άφησε παρακαταθήκη ο παππούς Φίλιππος από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη ως πρόσφυγας. Ο Φίλιππος μας έβαλε στο εργαστήριό του, εκεί όπου πλάθει τη ζύμη καθημερινά. Κοιτάζει το ζυμάρι με τέτοια προσήλωση και φροντίδα, να μην το ταλαιπωρήσει, λες και δεν θέλει να το πονέσει. Απαλά, με αέρινες κινήσεις το γυρίζει για να εγκλωβίσει μέσα του αέρα. Έτσι, θα γίνει φουσκωτή η μπουγάτσα στο ψήσιμο. Θα βρείτε γεμιστή με κρέμα, κιμά ή τυρί, αλλά και χωρίς γέμιση (!), δηλαδή μπουγάτσα με σκέτο βουτυρένιο, ξεροψημένο φύλλο, μια συνταγή που όπως επισημαίνει ο ίδιος έχει ρίζες στο Βυζάντιο. Κάθε Κυριακή όσοι εκκλησιάζονται κάνουν ουρά έξω από το κατάστημά του μετά τη λειτουργία, μια συνήθεια που κρατάει από την εποχή που είχε το μαγαζί ο πατέρας του. Η μερίδα κοστίζει περίπου 1,70 €. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 07.00.