ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Feelin’ Tipsy: Καλοκαιρινά ραντεβού στο φρέσκο wine bar της Χάρητος

Ενδιαφέροντα κρασιά, νόστιμο, μεσογειακό μενού και καλοκαιρινή αύρα σε ένα wine bar που θα γίνει στέκι.

28.06.2024
Feelin’ Tipsy: Καλοκαιρινά ραντεβού στο φρέσκο wine bar της Χάρητος

Ραντεβού μετά το γραφείο, συναντήσεις πριν ή μετά το θερινό -να σχολιάζουμε την ταινία και να σχεδιάζουμε τις διακοπές, να πίνουμε δροσερά κρασιά και να χαζεύουμε τα πηγαινέλα στον πεζόδρομο. Έτσι κυλάει το αθηναϊκό καλοκαίρι. Αυτό είναι και το σκηνικό στο Feelin’ Tipsy, το νέο wine bar της πόλης που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην οδό Χάρητος, έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κέντρου, και το οποίο έχει όλα τα φόντα για να γίνει στέκι. Πίσω του βρίσκεται άλλωστε μια δυνατή σύμπραξη: η οικογένεια Πιτσιλή (Balthazar, Rock’ n Roll, Dopios, Wild Poppies, Forte) και η ομάδα του Poco a Poco (Wild Poppies, Forte).

Ήδη από το όνομά του και μόνο που παραπέμπει στη χαλαρή του διάθεση, το Feelin’ Tipsy μας προϊδεάζει για τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές που μας επιφυλάσσει. Με το που στρίψεις από την Πλουτάρχου στον πεζόδρομο της Χάρητος, η ατμόσφαιρα αλλάζει. Η σκιά των δέντρων, η ησυχία και η ξεχωριστή του αύρα σε κάνουν να νομίζεις πως έφυγες για λίγο από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας, παρόλο που βρίσκεσαι στην καρδιά του. Κρεμαστά φωτάκια, απαλή μουσική και οι σινεφίλ παρέες που περιδιαβαίνουν στο δρόμο για τις προβολές της Αθηναίας, του γειτονικού κλασικού κινηματογράφου, συνθέτουν μια εικόνα ειδυλλιακή.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Feelin’ Tipsy πάντως έχει το κρασί, με μια wine list-κέντημα που έχει επιμεληθεί ο ο sommelier Παναγιώτης Στρεμμένος. Η ιδιαιτερότητά της είναι η έμφαση που δίνει στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, ένα πλούσιο πεδίο στο οποίο δεν εστιάζουν συχνά τα αθηναϊκά wine bar. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε λαμπρά κρασιά από την Αμερική, τη Χιλή, την Αργεντινή, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, χωρίς να λείπει ωστόσο το terroir της Ευρώπης ή άξιοι εκπρόσωποι από τα οινοποιεία της Ελλάδας. Ανάμεσα στις 100 διαφορετικές ετικέτες, 17 εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι, βρίσκουμε τα νέα αγαπημένα μας κρασιά.

Και επειδή όσο ανακαλύπτουμε νέες οινικές απολαύσεις όλο και κάτι θα θέλουμε να τσιμπολογήσουμε, ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος έχει φροντίσει για τα ιδανικά συνοδευτικά, υπογράφοντας ένα μενού με γεύση καλοκαιριού. Η Μεσόγειος και ιδιαίτερα η Ιταλία, δίνουν την έμπνευση για τα ιδιαίτερα πιάτα στα οποία συναντάμε προϊόντα μικρών -κυρίως- παραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το καρπάτσιο ντομάτας με ντρέσινγκ ντομάτας, μαλακό τυρί Αργολίδας, ζατάρ και τρίμμα προζυμένιου ψωμιού, το σασίμι λαυράκι με ρύζι και δροσιστικά ξινούτσικη, πικάντικη σάλτσα γεμιστών, το flatbread cacio e pepe με μανιτάρια του βουνού όπως και τα φινετσάτα ανιολότι με γέμιση γαρίδα-ρικότα, ντομάτα, χαρίσα και σάλτσα μπισκ με σαφράν.

Δυνατό χαρτί του μενού είναι και τα καλοδιαλεγμένα τυριά και αλλαντικά τα οποία προσφέρονται όχι σε πλατό αλλά αλλά σε τιμή τεμαχίου (ανά 100γρ.), ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει ελεύθερα αυτά που του αρέσουν, δημιουργώντας τη δική του λαχταριστή σύνθεση. Μερικά από τα νοστιμότερα τυριά της χώρας, όπως το Λαζαρέτο, η γραβιέρα από την Ιθάκη, το λαδοτύρι Άνδρου ή το πάπρικο από το Μέτσοβο, γράφουν το γευστικό σενάριο σε συνδυασμό με αλλαντικά που δεν χρειάζονται συστάσεις όπως η γαλοπούλα με πάπρικα Sarry, το chorizo Δράμας, η fincciona αέρος Ιταλίας και αρκετά ακόμη. Με καλό κρασί, φαγητό όλο φρεσκάδα και φόντο τον ήσυχο πεζόδρομο το καλοκαίρι στο Feelin’ Tipsy κυλάει ξέγνοιαστα.

Feelin’ Tipsy

Χάρητος 43, Κολωνάκι
  • Τηλέφωνο: 210-72.99.373
  • Ωράριο: Καθημερινά: 18.00-01.00
  • Instagram: @feelintipsy.athens

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Μπαρ

Αθήνα

Κολωνάκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT