ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Elexis, πως ένα εστιατόριο άλλαξε τη γαστρονομική σκηνή της Σύρου!

Νεοκλασική κομψότητα και ένα ελληνικό μενού με διεθνείς γεύσεις στην καρδιά της αρχοντικής Ερμούπολης.

03.10.2024
Elexis, πως ένα εστιατόριο άλλαξε τη γαστρονομική σκηνή της Σύρου!

Στον αριθμό 11 της οδού Απόλλωνος στα Βαπόρια της Ερμούπολης, λίγο πριν από τον εμβληματικό ναό του Αγίου Νικολάου, το Argini Hotel προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία πολυτελούς διαμονής και διαχρονικής κομψότητας.

Στην εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου σερβίρεται το πρωϊνό, όπου κάθε επισκέπτης είναι ένας τιμώμενος καλεσμένος. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό γεμάτο γεύσεις και αρώματα, φτιαγμένο από αγνά και φρέσκα υλικά της κυκλαδίτικης γης.

Απολαύστε τις χειροποίητες δημιουργίες μας από προσεκτικά επιλεγμένα φρέσκα προϊόντα, όπως φρεσκοψημένο ψωμί, πίτες, τοπικό θυμαρίσιο μέλι, δικές μας σπιτικές μαρμελάδες και ποικιλίες τυριών από τοπικούς παραγωγούς. Κάθε πιάτο είναι ένα αρμονικό μείγμα παράδοσης και καινοτομίας που εξυμνεί τα τοπικά υλικά με μια σύγχρονη πινελιά.

Ρωτήστε τον σερβιτόρο σας για τις επιλογές του μενού μας που είναι φιλικές προς τους vegan και χωρίς γλουτένη.

Βασισμένο στην πλούσια γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας και δίνοντας έμφαση στην ιδέα του farm-to-table dining, το Elexis έχει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα προσφέροντας μια σύγχρονη έκφραση στη δημιουργία και παρουσίαση των πιάτων. Οι σεφ μας συγχωνεύουν τις τοπικές συνταγές με τις διεθνείς τεχνικές για να παρουσιάσουν ένα μενού δημιουργικό και, πάνω απ’ όλα, νόστιμο.


Ένα μητροπολιτικό μενού με πινελιές εντοπιότητας και εγχώρια υλικά στην καλύτερη φάση τους. Ο σεφ του Elexis Restaurant ενορχηστρώνει ένα ελληνικό μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με Συριανά προϊόντα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα θαλασσινά, καθώς δίνει έμφαση στα ντόπια φρέσκα ψάρια του νησιού, εναρμονισμένα με προϊόντα της Σύρου. Ο επίλογος είναι γλυκός με την πάντα καλοδεχούμενη σοκολάτα στην πιο δημιουργική της εκδοχή, την pavlova και την matcha brûlée με καραμελωμένο shiso.

Αριστοτεχνικά δομημένη, η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον τοπικό, ευρύτερα ελληνικό αλλά και διεθνή αμπελώνα. Η επιλογή κρασιών μας περιλαμβάνει διάσημες και σπάνιες ετικέτες από οινοποιεία της Ελλάδας και ξένες κτηματικές περιοχές, που επιλέγονται για να συμπληρώνουν τα πιάτα που σερβίρουμε. Η λίστα κοκτέιλ μας έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με το μενού και τις γεύσεις και τις υφές των πιάτων μας, καλλιεργώντας μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Η προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας που βασίζεται σε κορυφαία τοπικά υλικά και τεχνικές μαγειρέματος από όλο τον κόσμο, μαζί με μεγάλη έμφαση στην εξυπηρέτηση και τη φιλοξενία, είναι τα πρωταγωνιστικά συστατικά της φιλοσοφίας του εστιατορίου μας.

Elexis

Απόλλωνος 11, Ερμούπολη, Σύρος

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT