Λίγα πιάτα και καλά θα δοκιμάσετε σε πάρτι ατμόσφαιρα στο bar restaurant της Κηφισιάς.
Η θέση: Στο κέντρο της Κηφισιάς, στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο του 1890. Δύσκολο το πάρκινγκ, εκτός αν επιλέξετε να πληρώσετε ιδιωτικό.
Η ατμόσφαιρα: Tο Dalliance House επιχείρησε κάτι ομολογουμένως ριψοκίνδυνο: να συνδυάσει την ποιοτική κουζίνα – με διαφορετικά μενού για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο- με την δυνατή μουσική, την “ψαγμένη” λίστα κοκτέιλ και τον χαμηλό φωτισμό ενός μπαρ. Μπαίνοντας στο αρχοντικό του 1890, στο κέντρο της Κηφισιάς, ένα Σάββατο βράδυ, η δυνατή μουσική του μπαρ μας ξάφνιασε δυσάρεστα. Σιγά σιγά όμως, παρατηρώντας τις τοιχογραφίες στο ψηλοτάβανο κτίριο, χαζεύοντας τον κόσμο στην μπάρα και παίρνοντας παράδειγμα από τους θαμώνες 30s-40s, που χαλαροί τσιμπούσαν από πλατό τυριών και απολάμβαναν τα κοκτέιλ τους, αφήσαμε την πολύ καλή επιλεγμένη μουσική, να μας βάλει στο mood του fun dining. Τα πολύχρωμα κοκτέιλ, σερβιρισμένα σε γυάλινα βαζάκια, όπως προστάζει το trend, μας έβαλαν ακόμα περισσότερο σε αυτή τη διάθεση.
Το φαγητό: Διασκεδαστικά ήταν και τα πιάτα που δοκιμάσαμε: πράσινη σαλάτα με ψητό μαστέλο που απογειώνεται με τη βινεγκρέτ με παλαιωμένο βαλσάμικο, καρπάτσιο μόσχου με φλούδες παρμεζάνας, λάδι τρούφας και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Η ταλιάτα μοσχαριού ήταν όσο έπρεπε ψημένη και ζουμερή, το ίδιο και το χοιρινό φιλέτο με πουρέ γλυκοπατάτας. Το κοκοράκι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας μας ενθουσίασε, και εξαιτίας του συνοδευτικού: άγρια τραγανά χόρτα, καταπράσινα και ζωντανά με σάλτσα θυμαριού.
Ο λογαριασμός: Υπολογίστε γύρω στα 30-35 ευρώ το άτομο με κρασί ή κοκτέιλ.
Η κάβα: Περίτεχνα κοκτέιλ (10 ευρώ το καθένα), λίγες μπίρες και λιγοστά επιλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα μαζί βέβαια με όλη τη γκάμα αλκοολούχων ποτών που διαθέτει ένα μπαρ.
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ, η κουζίνα ανοίγει στη 13.00 για μεσημεριανό και κλείνει στις 12 το βράδυ.