Ελενίδης / Πενήντα οχτώ χρόνια η οικογένεια παρασκευάζει τα αφράτα τρίγωνα, ένα γλυκό που έγινε γνωστό χάρη σε αυτή τη μοναδική κρέμα ζαχαροπλαστικής, φτιαγμένη από καλό γάλα, φρέσκα αυγά, αρωματισμένη με βανίλια. Χρυσοψημένο φύλλο, αρκούντως βουτυρωμένο και σιροπιασμένο, με τη βελούδινη βαριά κρέμα να μπαίνει στο τρίγωνο φακελάκι μπροστά σας. Η μεταφορά στη χειραποσκευή επιτρέπεται και επιβάλλεται. Νένα Δημητρίου
Δ. Γούναρη 13, Τ/2310-257.510
Μουρούζης / Ένα παιχνιδόσπιτο από ζάχαρη! Τα ημίγλυκα κουλουράκια τούς έκαναν γνωστούς. Δοκιμάσαμε μηλόπιτα με ζαχαρένια επικάλυψη από άχνη και κανέλα, ροξάκια, δίπλες ξακουστές, αλλά και «μαντιλάκια» με φύλλο και πραλίνα αμυγδάλου, ταρτάκι λεμονιού –αφρουδένιο– και αρμενοβίλ, αρχοντικό γλυκό που ελάχιστοι φτιάχνουν πια. Όλα με βιολογική ζάχαρη, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, βιολογικό ελληνικό αλεύρι και φρέσκο βούτυρο. Νένα Δημητρίου
Μητροπόλεως 95, Τ/2310-269.712
Choureal / Κάθε μία ώρα ψήνουν τα σου, για να είναι αφράτα και ολόφρεσκα. Τις κρέμες τις φτιάχνουν με εκλεκτές πρώτες ύλες. Πώς να μη σχηματίζονται ουρές έξω από το μικρό μαγαζί που επικεντρώνεται στο προφιτερόλ; Διαλέξτε μία από τις διαφορετικές γεμίσεις (μπίτερ, λευκή σοκολάτα, καραμέλα, πραλίνα και άλλες), πασπαλίστε με λίγο μπισκότο ή προσθέστε φρούτα και δείτε το να συναρμολογείται εκείνη την ώρα μπροστά σας. Λίνα Καπετάνιου
Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Τ/2310-252.766