Πρόκειται για 12 τόμους μοναδικής ποιότητας για προσφερόμενο προϊόν με σκληρό εξώφυλλο και χρηστικό σχήμα, με 2500 σελίδες , περισσότερες από 1000 φωτογραφημένες συνταγές, εκατοντάδες συμβουλές και μυστικά για τα προϊόντα διατροφής και τη μαγειρική τους.
Οι οδηγοί κυκλοφορούν από την Κυριακή 22/3 με τον τόμο «Νηστήσιμα», επίκαιρα λόγω Σαρακοστής, και ακολουθούν τα βιβλία για το Μοσχάρι, το Ρύζι, το Αρνί, τα Όσπρια, τα Λαχανικά, το Χοιρινό, τα Αυγά, τα Ψάρια και τα Θαλασσινά, τον Κιμά και τα Ζυμαρικά…
Στο Γαστρονόμο μάγειρες και δημοσιογράφοι πιστεύουμε ότι το Α και το Ω της μαγειρικής είναι η πρώτη ύλη. Με σύντομα αλλά περιεκτικά κείμενα καταγράψαμε εκατοντάδες πληροφορίες που αφορούν το διατροφικό προφίλ, την καταγωγή, τα είδη και τη διάθεση στην αγορά κάθε προϊόντος. Μαθαίνουμε να διαλέγουμε σωστά αλλά και να επιλέγουμε για κάθε μαγειρική το αντίστοιχο είδος.
Μετά την αναλυτική γνωριμία με την πρώτη ύλη ακολουθεί η ενότητα των συνταγών που είναι όλες μαγειρεμένες και δοκιμασμένες πριν δημοσιευτούν. Σε αυτή την ενότητα δίνονται και οι ειδικές συμβουλές για τις μαγειρικές στο φούρνο, την κατσαρόλα, το τηγάνι ή τη σχάρα. Ο κάθε τόμος ολοκληρώνεται με τεχνικές και δύσκολες συνταγές παρουσιασμένες βήμα-βήμα.