ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

To ανανεωμένο GB Roof Garden είναι πιο γοητευτικό από ποτέ

Η πρόσφατη ανακαίνιση –μια φρέσκια απόδοση του κλασικού– φώτισε τη σάλα του εστιατορίου και το υψηλού επιπέδου φαγητό με νέο φως.

25.09.2024
To ανανεωμένο GB Roof Garden είναι πιο γοητευτικό από ποτέ

Αμέτρητα γεύματα και δείπνα έχει φιλοξενήσει το GB Roof Garden. Στα τραπέζια του έχουν καθίσει Αθηναίοι και επισκέπτες, ανάμεσά τους και σημαντικές προσωπικότητες από κάθε σημείο του κόσμου. Πολυτελές, κοσμοπολίτικο, αρχοντικό, με μια θέα στην Ακρόπολη που σου κόβει κάθε φορά την ανάσα, είναι από τα πιο κλασικά ραντεβού του κέντρου της Αθήνας. Τώρα όμως έχει κανείς έναν επιπλέον λόγο να πάρει το ασανσέρ για τον 8ο όροφο. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του, σε μια χρονιά ορόσημο για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία –φέτος κλείνει τα 150 του χρόνια– το εστιατόριο είναι ακόμη πιο γοητευτικό.

Πίσω από το νέο λουκ του GB  Roof Garden βρίσκεται ο βραβευμένος βρετανικός οίκος Goddard Littlefair, που προσέγγισε την ανανέωση του χώρου με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του μεγάρου του Συντάγματος, συνυφαίνοντας προσεκτικά τη φινέτσα και τη γοητεία του παλιού κόσμου με το καλό γούστο του σήμερα. Η ισορροπία κλασικού και μοντέρνου δίνει τον τόνο στη σάλα με το μάρμαρο στους τοίχους και στις κολώνες και το ζεστό ξύλο. Τα ουδέτερα χρώματα τονίζονται με διακριτικές πινελιές ροζ, πράσινου και χρυσού. Και αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα δεις ιδιαίτερες λεπτομέρειες, εμπνευσμένες από στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης – όπως οι αναφορές στους αρχαίους κίονες ή στην ενδυμασία των Ευζώνων που στέκονται απέναντι, μπροστά στη Βουλή.

Η αλλαγή φώτισε με νέο φως την εμπειρία του φαγητού εκεί στην κορυφή του ξενοδοχείου, όπου ο executive chef αστέριος Κουστούδης και ο chef de cuisine Nίκος Λιόκας παρουσιάζουν μια θαυμάσια fine comfort κουζίνα αξιοποιώντας δημιουργικά εποχικά υλικά και προϊόντα μικρών παραγωγών από διάφορα σημεία της χώρας και περνώντας τα πιάτα τους από φίλτρο τεχνικής και φινέτσας. Σεβίτσε αστακού με ροδάκινο, μαγιονέζα βανίλιας και σορμπέ βασιλικού, ψητές και καπνιστές τσακώνικες μελιτζάνες με γλάσο ντομάτας και πρόβειο γιαούρτι, μπακαλιάρος με σιγομαγειρεμένα ρεβύθια και κυδώνια, που πλουτίζεται με λάδι κρίταμου, τσιτσίραβλα και σάλτσα απο μυρώνια και καρέ αρνιού στα κάρβουνα που σερβίρεται με λουκάνικο με μαντζουράνα, τσαλαφούτι, ελιές καλαμών και σάλτσα ρομέσκο είναι μερικά μόνο από όσα συναντά κανείς στην βεντάλια που ανοίγει το μενού. Ο σεφ ζαχαροπλαστικής Αλέξανδρος Κούφας βάζει τις δικές του πινελιές με τα μυρωδάτα ψωμιά που φουρνίζονται στον in house φούρνο του ξενοδοχείου και τα ιδιαίτερα επιδόρπια, όπως το εξωτικό cheesecake με φρούτα του πάθους και σορμπέ μάγκο και λάιμ ή η πλούσια μπάρα με σοκολάτα και εσπρέσο. Όσο για την εξαιρετική λίστα κρασιών, συμπληρώνει την εικόνα με πολλές εκλεκτικές προτάσεις από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα.

Καθώς και το GB Roof Garden Bar ανανεώθηκε, μπορεί κανείς να καθίσει κανείς στην όμορφη μπάρα του για ένα απεριτίφ πριν ή ένα ποτό μετά το φαγητό –η λίστα έχει δεκάδες επιλογές σε κοκτέιλ- και λίγο ακόμη Παρθενώνα. Εναλλακτικά, υπάρχει το Bar8, λίγα βήματα παραπέρα, στη βεράντα. Με premium ποτά, ρυθμικές pop – jazz μουσικές, θέα στον φωτισμένο λόφο του Λυκαβηττού και αντί για ταβάνι ουρανό.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα,  Τ/210-33.30.766, www.gbroofgarden.gr

 

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT