ΕΞΟΔΟΣ

Όλα όσα δοκιμάσαμε στο pop up brunch της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Το αγαπημένο brunch της γειτονιάς επέστρεψε την περασμένη Κυριακή και εμείς ήμασταν εκεί.

22.03.2022| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφίες: Angel Ballesteros
Όλα όσα δοκιμάσαμε στο pop up brunch της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Η σκεπαστή «αυλή» της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης γέμισε την περασμένη Κυριακή με κόσμο από τη γειτονιά και όλη την υπόλοιπη Αθήνα, φιλοξενώντας το πρώτο pop up brunch της φετινής χρονιάς. Οι καναπέδες και τα μεγάλα τραπέζια στο κέντρο της αγοράς έγιναν σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του brunch που μαζί με το ραντεβού, τη παρέα τους, τα παιδιά ή τα κατοικίδιά τους έφταναν από αργά το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα για να απολαύσουν αγαπημένες και νέες προτάσεις από αθηναϊκά γαστρονομικά πρότζεκτ. Με διαφορετικούς συμμετέχοντες κάθε φορά, το πολυσυλλεκτικό pop-up πρωινό της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, την οποία διαχειρίζεται το Impact Hub Athens, μοιάζει σαν ένα μικρό γευστικό φεστιβάλ, ανοιχτό για όλους.

Φρεσκοψημμένα μάφιν, ζεστός καφές και carrot cake από το φρέσκο και ωραίο κυψελιώτικο στέκι Morning Sweetie μας περίμεναν όταν φτάσαμε νωρίς το μεσημέρι στην Αγορά. Ακριβώς δίπλα η Madame Ginger υπέγραφε τα βιβλία της που πωλούνταν μαζί τσάντες, t-shirt και «νόστιμα» κεριά με αρώματα γλυκών. Ολοι οι πάγκοι είχαν στηθεί και όσοι έφταναν στον χώρο περισσότερο ή λιγότερο πεινασμένοι είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα σωρό αλμυρές και γλυκές λιχουδιές από γνωστά αλλά και καινούργια πρότζεκτ, όλα μαζεμένα κάτω από την ίδια στέγη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυψέλη: Πού τρώμε γύρω απ’ τη Δημοτική ΑγοράΚυψέλη: Πού τρώμε γύρω απ’ τη Δημοτική Αγορά

Συνοδεία μουσικής από τον Pepper 96.6 FM ξεκινήσαμε τη βόλτα και αρχίσαμε τις δοκιμές. Τα μπέργκερ του Talking Breads με τα χειροποίητα, βουτυράτα μπριός και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, ήταν όπως πάντα λαχταριστά. Ιδανικό ταίριασμα για τα τελευταία οι craft μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας Alea Brewing Co. που πωλούνταν λίγα βήματα πιο πέρα. Η απίθανη lager Chloe και η σταρένια Wit με πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών, μας άνοιξαν την όρεξη για περισσότερο φαγητό.

Από την σταθερή του θέση στην πλατεία Καρύτση, ο Μεξικανός Poncho Alvarez και η ομάδα του Poncho Tacos, βρέθηκαν ειδικά για το pop-up brunch στη Κυψέλη προσφέρονταν τάκος σε δύο εκδοχές: μια χορτοφαγική με μανιτάρια και μια με cochinita pibil- σιγομαγειρεμμένο, σχεδόν λιωμένο, χοιρινό μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών και σπόρους annatto (σ’ αυτούς οφείλει και το έντονο πορτοκαλί χρώμα του). Και τα δύο σερβίρονταν πάνω σε χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού οι οποίες ψήνονταν επί τόπου, την ώρα της παραγγελίας, και συνοδεύονταν από μπόλικο λάιμ, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σπιτική καυτερή σάλτσα.

Vegan σάντουιτς, μπισκότα χωρίς ζωικά προϊόντα αλλά και πικρούτσικο τσάι μάτε ήταν μερικά απ’ όσα βρήκαμε στον πάγκο του εξαρχειώτικου Bamboo Vegan. «Τσίριρι», από τον ήχο των φυσαλίδων που ακούς όταν ανοίγεις το μπουκάλι, είναι το όνομα των χυμών kombucha που συναντήσαμε αργότερα, με γεύση αγριοκέρασο, μήλο-αχλάδι-τζίντζερ ή κλασική. Κρουασάν βουτύρου, μπάρες, σάντουιτς, bao buns αλλά και ελαφριά apperitivos συμπλήρωναν, μεταξύ άλλων, την πρωινή γιορτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ Poncho φτιάχνει αυθεντικά τάκος στην πλατεία ΚαρύτσηΟ Poncho φτιάχνει αυθεντικά τάκος στην πλατεία Καρύτση

Με μερικά ευρήματα από το δισκάδικο της Αγοράς και ένα ένα πακετάκι θεϊκά, μελένια ξεροτήγανα από το Α λα γκρεκ αφήσαμε το brunch και δώσαμε ραντεβού για το επόμενο.

Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη. Ωράριο: Από τις 11:00 έως τις 17:00. Είσοδος ελεύθερη. Ο χώρος της Αγοράς είναι ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλες/ους – αμαξίδια, κατοικίδια, μικρούς & μεγάλους. Τα επόμενα ραντεβού για brunch είναι στις 17 Απριλίου και 29 Μαΐου.

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Αθήνα

Κυψέλη

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT