Αφιέρωμα: Μαγειρεύουμε ξανά τα παραδοσιακά ζυμαρικά
Σιουφιχτά με αγκινάρες και αυγά μάτια σε στάκα και φλωμάρια με λαχανικά, γαρίδες και σόγια. Ελληνικά ζυμαρικά σε σύγχρονες εκτελέσεις.
Εποχής
Γνωρίζουμε τα μακεδονίτικα σπαράγγια ετοιμάζοντας μεταξύ άλλων βελουτέ με αβοκάντο και ένα εξαίσιο λαδολέμονο με κουκουνάρια για τις γαρίδες μας.
Ρουστίκ νοστιμιά
Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης ετοίμασε τραχανά τηγανητό με μανιάτικο σύγλινο, πιπεριές, φέτα και αυγό ανανεώνοντας την ελληνική κουζίνα με την «χωριάτικη» καρμπονάρα.
Γαρίδες x4 από τον Λευτέρη Λαζάρου
Σοτέ με κρέμα ψητής σελινόριζας ή αχνιστές και κρασάτες ή ψητές ή λεμονάτες. Ο σεφ ετοίμασε τέσσερις απίθανες εκδοχές και μας είπε και πέντε μυστικά.
Κυπριακές ραβιόλες
Είναι γεµιστές µε χαλούµι, αυγό και δυόσμο και βράζουν σε σπιτικό ζωµό κότας. Έτσι τις ετοιμάζει και ο Χριστόφορος Πέσκιας. Δύσκολο φαγητό, όµως µε νοστιµιά ανεπανάληπτη!
Συνταγές για το καθημερινό τραπέζι
Απαιτούν ελάχιστο κόπο και χωρίς πολλά κατσαρολικά. Ψάρια, ζυμαρικά, κρέας, όσπρια και λαχανικά, όλα στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας πρόγραμμα.
Σαλάτες θαλασσινών
Χταπόδι, καλαµάρι και γαρίδες πρωταγωνιστούν σε τρία εξαιρετικά σαλατογεύµατα με σπαράγγια, πατάτες και πρασινάδες.
Τηγανίτες για πρωινό
Με αφορμή το Dutch baby, τηγανίτα που ψήνεται στον φούρνο, η Νένα Ισμυρνόγλου φτιάχνει τις δικές τις γλυκές και αλμυρές χορταστικές τηγανίτες που συνθέτουν ένα απολαυστικό πρωινό.
Ψωμί που κλέβει τις εντυπώσεις
Περίτεχνο σχήμα μεν αλλά εύκολη παρασκευή και προετοιμασία. Το ψωμί είναι αρωματισμένο με μάραθο που δίνει φίνα γεύση στο ευφάνταστο καρβέλι.
Φουλ στη… φράουλα!
Τώρα που είναι στα καλύτερά τους, ζουµερές, ολόγλυκες και αρωµατικές, θα τις αξιοποιήσουµε σε έξι εύκολα και ισορροπηµένα γλυκά, από κέικ και µπάρες µέχρι µάρτσιπαν.
Κυκλοφορεί με την Καθημερινή της Κυριακής στις 12/05!