ΕΞΟΔΟΣ

Apiro στην Άφυτο: Κουζίνα με δυο όψεις σε ένα μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα

Ένα εστιατόριο ντουμπλ φας, στη Χαλκιδική, που χαζεύει τα κύματα. Το μεσημέρι με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και το βράδυ με ελληνοπερουβιανή.

02.08.2024
Apiro στην Άφυτο: Κουζίνα με δυο όψεις σε ένα μπαλκόνι πάνω από τη θάλασσα

Είναι ωραία στο μπαλκόνι του Apiro. Σκιερό, ήσυχο, χαλαρό, με θέα σε δεντρόφυτους λόφους και στη θάλασσα που απλώνεται από κάτω, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Cora στην Άφυτο, τα μεσημέρια γεμίζει ηλιοκαμένο κόσμο, που κινείται σ’ αυτούς του επιβραδυμένους ρυθμούς των διακοπών. Μοιράζεται σαλάτες με καρπούζι, ντοματίνια και φέτα, ή φρέσκες πρασινάδες και πολλών λογιών θαλασσινά –καλαμάρι, γαρίδες χταπόδι και μύδια–, χορτόπιτες, χταπόδι με κρέμα φάβας, τηγανητά κολοκυθάκια και καλαμαράκια με σος aioli, για να συνεχίσει με σφυρίδα αλά πολίτα, παϊδάκια με μια καταπράσινη κρούστα μυρωδικών, baby πατάτες, σπαράγγια και σάλτσα από τα κόκαλα του κρέατος ή ό,τι άλλο του γυαλίσει από το σύγχρονο ελληνικό μενού που επιμελείται ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης. Μπορείς να κλείσεις το γεύμα σου με ένα ωραίο γαλακτομπούρεκο, μοντέρνο κι αυτό όπως και το φαγητό, χτισμένο με χοντρούτσικα τραγανά φύλλα και κρέμα φυστικιού στο ενδιάμεσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΆγνωστη Χαλκιδική: Παραθαλάσσιες καντίνες, κρυφές ταβέρνες και αιωνόβιοι καφενέδεςΆγνωστη Χαλκιδική: Παραθαλάσσιες καντίνες, κρυφές ταβέρνες και αιωνόβιοι καφενέδεςΤο εστιατόριο είναι ανοιχτό και σε μη διαμένοντες, οπότε στα τραπέζια βλέπεις και κάποιους που κάνουν τις διακοπές τους στην Κασσάνδρα ή έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για μπάνιο – το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής δεν είναι πολύ μακριά. Οι «εξωτερικοί», με μια έξτρα χρέωση 30 ευρώ, μπορούν να διαλέξουν μια από τις τρεις πισίνες, που έχουν πιάσει διάφορα σημεία δίπλα στα φοινικόδεντρα και τα πράσινα παρτέρια ή να κατέβουν στην παραλία κάτω, περνώντας το λευκό γεφυράκι, είτε με τα πόδια είτε με το ασανσέρ, και περπατώντας ένα μονοπάτι κάτω από τα πεύκα να βρεθούν σε μια από τις ξαπλώστρες και να χαζεύουν από κοντά το κύμα να σκάει στην αμμουδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτη Χαλκιδική ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μάς θυμίζει με τους μεζέδες του τα παιδικά μας καλοκαίριαΣτη Χαλκιδική ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μάς θυμίζει με τους μεζέδες του τα παιδικά μας καλοκαίριαΜόλις σουρουπώσει το εστιατόριο του Cora Hotel & Spa (υπό τη διαχείριση της Swot Ηospitality)  αλλάζει ρότα. Η κουζίνα τα βράδια το γυρνάει στο ιαπωνοπερουβιανό. Το δεύτερο αυτό μενού έχει από τραγανά και δροσερά θαλασσινά τάκος, anticuchos (σουβλάκια γαρίδας) με τσιμιτσούρι και λάιμ,  τηγανητή κασάβα με παρμεζάνα και καυτερή πιπεριά και σεβίτσε, που μπορούν να λειτουργήσουν ως συνοδευτικά για ένα από τα signature κοκτέιλ αν κάποιος δεν θέλει να φάει πολύ, μέχρι σολομό με miso, κινόα και λαχανικά ή rib eye με περουβιανή σάλτσα aji verde. Και για φινάλε, μια κρεμ μπριλέ εξωτική, αρωματισμένη με passion fruit, που την καίνε με το καμινέτο στο τραπέζι.

Cora Hotel & Spa, Άφυτος, Κασσάνδρα – Χαλκιδική, T/23740-20930 

Εστιατόρια

Μακεδονία

Χαλκιδική

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT