ΕΞΟΔΟΣ

10 μπαρ για να τα πιούμε τον Αύγουστο

Στην Αθήνα που σταδιακά αδειάζει βρίσκουμε καταφύγιο σε αυτά τα δέκα μπαρ του κέντρου που σερβίρουν δροσερά ποτά όλο τον Αύγουστο.

09.08.2024
10 μπαρ για να τα πιούμε τον Αύγουστο

Η Αθήνα κάθε μέρα αδειάζει και περισσότερο. Ευτυχώς για όσους περνάμε τον Αύγουστο στην πόλη, μερικά από τα αγαπημένα μας μπαρ του κέντρου θα είναι ανοιχτά όλο τον μήνα για να μας δροσίσουν και να μας παρηγορήσουν με δροσερές μπίρες και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

Bar in Front of the bar: το street bar του Συντάγματος

Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Νικητάκη 

Σε αυτό το καθαρόαιμο street bar όλα γίνονται έξω, χειμώνα καλοκαίρι: οι bartenders φτιάχνουν κάθε μέρα διαφορετικά κοκτέιλ με φρέσκα υλικά και σύγχρονες τεχνικές, ο dj εναλλάσσει μουσικές και οι θαμώνες μπλέκονται με τους περαστικούς. Εκεί, στο στενάκι του κέντρου, το Bar in Front of the bar στήνει τα βράδια πάρτι δρόμου. Α.Σ.

Πετράκη 1, Σύνταγμα, Τ/6980-635.896

To Λοκάλι: στην αυλή ή στην ταράτσα;

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Η φάση το φετινό καλοκαίρι είναι Frutopia: τέσσερα φρούτα – φράουλα, σύκο, καρύδα και passion fruit– πρωταγωνιστούν σε τρία κοκτέιλ το καθένα. Τη λίστα μοιράζονται η αλέγκρα αυλή με τις μουριές, τις κουτσουπιές και τις ελιές και η μικρή εξωτική ταράτσα που βλέπει Ακρόπολη. Κι ένα φραουλένιο spritz με prosecco την ώρα που σουρουπώνει ή ένα mojito με ρούμι αρωματισμένο με φράουλες και χειροποίητη soda από δυόσμο διαγράφουν κάθε έγνοια. Α.Σ.

Σαρρή 44, Ψυρρή, Τ/210-32.50.673

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιατί αγαπάμε τόσο πολύ τα θερινά σινεμά;Γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τα θερινά σινεμά;

Ham on Rye: για παγωμένα Martini στον πεζόδρομο

Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

Φωτογραφία: Αφροδίτη Χουλάκη

Στο Ham on Rye, στον πεζόδρομο της Κλεισόβης στα Εξάρχεια, ξέρουν τι κάνουν και φαίνεται από την πρώτη γουλιά, είτε πρόκειται για το κρυστάλλινο Martini, είτε για το στιβαρό και νόστιμο «ξαδερφάκι» του, το Martinez (με τζιν, γλυκό βερμούτ και λικέρ μαρασκίνο), είτε για όποιο άλλο κλασικό ποτό τραβάει η ψυχή σου. Πίσω από το μπαρ βρίσκεται ο, νεαρός αλλά με στόφα παλιού bartender, Μάρκος Πρίφτης. Η φροντισμένη κάβα περιλαμβάνει πολλές αξιόλογες ετικέτες, ακόμα και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν ένα ουίσκι, ένα σκέτο τζιν, μια ιδιαίτερη τεκίλα. Γ.Π. 

Κλεισόβης 12, Εξάρχεια, Τ/210-38.06.681

Latraac: με θέα τους skaters

Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου

Μια σιδερένια πύλη βιομηχανικού τύπου χωρίζει την οδό Λεωνίδου από τον κήπο και το skate bowl του Latraac. Η μικρή αστική όαση του Κεραμεικού είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες στην πόλη. Κάτω από μυρτιές και μουριές πίνουμε δροσιστικά σπιτικά αναψυκτικά και κοκτέιλ χαζεύοντας τους skaters. Είναι ωραία και το βράδυ, που το bowl μετατρέπεται σε χώρο για να κάτσεις και να πιεις το ποτό σου και να ακούσεις φρέσκια εναλλακτική μουσική. Μ.Π.

Λεωνίδου 62-65, Κεραμεικός, Τ/213-04.53.377

Walk in: για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα στη Μαυρομιχάλη

Το αδελφάκι του Line που άνοιξε πρόσφατα στην οδό Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια θα μας κάνει παρέα όλο τον Αύγουστο. Βιομηχανικά στοιχεία, ωραία μεγάλη μπάρα και τραπέζια διάσπαρτα στο αεράτο μαγαζί. Νεαρόκοσμος στέκεται μέσα και έξω με ένα ποτήρι στο χέρι. Σερβίρουν από βρύσες τα χαρακτηριστικά κρασιά χωρίς σταφύλι του Line αλλά και κρασιά ήπιας οινοποίησης από τον ελληνικό αμπελώνα. Τα κοκτέιλ έχουν τον κύριο λόγο: από μια ωραία εναλλακτική του Negroni με δικό τους βερμούτ, μέχρι το boozy Penicillon με κονιάκ, κομπούτσα και μαύρο ανανά. Στα συν και το bar food για ωραίο τσιμπολόγημα με το ποτό. Μ.Π.

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια, Τ / 210-36.42.121

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολεμάμε τη ζέστη με κάψα! Αυτά είναι τα πιο ωραία καυτερά φαγητά που τρώμε τώρα στην ΑθήναΠολεμάμε τη ζέστη με κάψα! Αυτά είναι τα πιο ωραία καυτερά φαγητά που τρώμε τώρα στην Αθήνα

Barro Negro: λίγο Μεξικό στην Αθήνα

Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη

Σταθερό ραντεβού για όποιον αγαπάει την τεκίλα και το μεσκάλ, με σχεδόν δύο εκατοντάδες ετικέτες για τους φίλους της αγαύης. Κάποιες ετικέτες, από τα ταξίδια των ίδιων και των φίλων τους στο Μεξικό, δεν θα τις βρεις πουθενά αλλού. Θαυμάσιες μαργαρίτες – όχι ότι τα υπόλοιπα κοκτέιλ πάνε πίσω– και μπιτάτες μουσικές ανάμεσα στα κτίρια του κέντρου. Α.Σ.

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Σύνταγμα, Τ/210-01.07.618

Bios: μια ταράτσα-κλασική αξία

Ταράτσα-κλασική αξία του αθηναϊκού καλοκαιριού. Στον Κεραμεικό, πάνω από τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται στην Πειραιώς, το Bios στήνει φωτεινούς πάγκους και ξαπλώστρες για summertime sipping και… φεγγαροθεραπεία. Εδώ πίνεις μια Mescalita με τεκίλα, mescal και μάνγκο ή ένα δροσερό 3G με gin, σιρόπι αγγουριού και ginger ακούγοντας καλοδιαλεγμένες μουσικές και έχοντας από τη μια τον φωτισμένο Παρθενώνα και από την άλλη την προβολή του «Άγριου Πλανήτη», ενός scifi animation από τα 70’s (που τυγχάνει να είναι από τα αγαπημένα μου) στον τοίχο. Δοκιμάστε και κοκτέιλ σε μορφή γρανίτας, είναι παιδική απόλαυση για μεγάλους. Α.Σ.

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, Τ/210-34.25.335

Tiki: Κουκάκι ή Χονολουλού;

Ο Γιάννης Πετρής/Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Στα χέρια του Γιάννη Πετρή και του Βασίλη Ρούσσου, το κεφάτο μπαρ που έκανε το Κουκάκι προορισμό χρόνια πριν γεμίσει με κάθε λογής μαγαζιά συνεχίζει με το ίδιο κέφι. Με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ κάτω από τις φωτισμένες παλιές φωτογραφίες της δεκαετίας του ’50 από τη Χονολουλού, που δίνουν τον τόνο ήδη απέξω, τη γνωστή εξωτική μπάρα σε εγρήγορση και swing, calypso και rock ’n’ roll μουσικές στα ηχεία. Εδώ θα πιεις ωραίο Zombie, Hurricane με τρία διαφορετικά ρούμια από την Καραϊβική, χυμό λεμόνι, passion fruit και γκρέιπφρουτ κι Aloha με τζιν, Αperol και χυμό ανανά. Α.Σ.

Φαλήρου 15, Κουκάκι, T/210.92.36.908

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι καφενέδες της Καλλιθέας: Απλοί και τίμιοι μεζέδες, μαγειρευτά ημέρας και αυθεντικό χαμόγελοΟι καφενέδες της Καλλιθέας: Απλοί και τίμιοι μεζέδες, μαγειρευτά ημέρας και αυθεντικό χαμόγελο

Line: κοκτέιλ και κρασί χωρίς σταφύλι

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς

Ο βιομηχανικός χώρος με το φωτεινό αίθριο μας εντυπωσίασε από την αρχή, όπως επίσης οι μπίρες-προϊόντα νομαδικών μικροζυθοποιήσεων, το νόστιμο ψωμί που σερβίρουν, το οποίο φτιάχνει η ταλαντούχα Φαίδρα Μαυροειδή-Σβανά, και φυσικά το ανοιχτό εργαστήριο, στο οποίο παράγεται «κρασί» χωρίς σταφύλι, με βάση κάθε λογής φρούτα – σύκα, ρόδια κ.ά. Ευτυχώς το Line θα μας δροσίζει με τα καλοφτιαγμένα ποτά του καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου. Μ.Π.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τ/211-75.07.185

Cantina Social: το χαλαρό, d.i.y. στέκι

Κάπου να κρυφτούμε από τη ζέστη, να πάρουμε μια ανάσα, να πιούμε μια μπίρα, να τα πούμε με την παρέα μας ή να χορέψουμε. Χαλαρό και d.i.y. όπως πάντα το φιλόξενο στέκι του κέντρου θα μείνει και φέτος τον Αύγουστο ανοιχτό για να μας παρηγορήσει. Γ.Π.

Λεωκορίου 8, Ψυρρή, Τ/210-32.51.668 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT