Επισκεπτόμαστε το κυκλαδίτικο νησί και δοκιμάζουμε τους καλύτερους ντόπιους μεζέδες αλλά και δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένων σεφ.
«Τσικάλι» στο Βαθύ (Τ/22840-71.150). Η επιτομή της κλασικής ελληνικής ταβέρνας. Δίπλα στο κύμα σερβίρει φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, καλοφτιαγμένη ρεβυθάδα και ρεβυθοκεφτέδες. Τυριά παραγωγής των ιδιοκτητών (μανούρα αλλά και φέτα).
«Λιμανάκι» στην παραλία Φάρος (Τ/22840-71.425). Το δικό τους καΐκι εξασφαλίζει καθημερινά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.
«Cayenne» στην Απολλωνία (Τ/22840-31.080). Στη μέση του Στενού, το εντυπωσιακά διακοσμημένο εστιατόριο με τις κόκκινες καρέκλες προσφέρει ψαγμένους ψαρομεζέδες και δημιουργική ελληνική κουζίνα, όπως η έξοχη καππαροσαλάτα με καπνιστό ψάρι και ροζ πιπέρι. Επίσης, διοργανώνει συχνά εκθέσεις ζωγραφικής στην πάνω αίθουσα.
«Δριμόνι» στην Απολλωνία (Τ/22840-31.434). Ο σεφ Γιώργος Πατριάρχης μπολιάζει την ντόπια γαστρονομία με δημιουργικές ιδέες. Ξεχωρίσαμε το ριζότο μαστέλο και τα ρολάκια μελιτζάνας με μυζήθρα Σίφνου και σάλτσα ντομάτας. Και όλα αυτά με θέα στην Απολλωνία και τον Αρτεμώνα.
«Ω3» στον Πλατύ Γιαλό (Τ/22840-72.014). Fish bar με «προχωρημένα» εδέσματα: φαγκρί τιραντίτο (ωμό, σε πικάντικη σος), ταρτάρ λαβράκι, σασίμι τόνου.
«Φλάρος» στον Φάρο (Τ/22840-28.956) Ολοκαίνουριο εστιατόριο πάνω στο κύμα με κλασικές κυκλαδίτικες γεύσεις, όπως φρουτάλια Άνδρου και λαδένια Κιμώλου αλλά και δημιουργικά πιάτα με ντόπια υλικά όπως κοτόπουλο στήθος γεμιστό με λιαστή ντομάτα και χλωρομανούρα.