Νούγιες, pad thai και πολύ κάρδαμο στο νέο ταϋλανδέζικο των Κάτω Πετραλώνων.
Η θέση: Στην Αλκμήνης, εκεί που σμίγει με την Αλόπης και την Πυλάδου. Θα το βρείτε εύκολα μπαίνοντας από Πειραιώς, βρίσκεται στην πρώτη παράλληλο.
Η ατμόσφαιρα: Το Andaman σε ταξιδεύει στην εποχή που µεσουρανούσαν στην Αθήνα το «Soul» και το «Guru», µε την έθνικ κουζίνα και διακόσµηση και τη χαλαρή ατµόσφαιρα. Και εδώ επικρατούν τα έντονα χρώµατα, οι ανατολίτικες φιγούρες, τα χειροποίητα φωτιστικά, οι καλαµωτές, η καλή µουσική (όχι έθνικ).
Το φαγητό: Αφού ήπιαµε τις spicy margaritas, είπαµε να τσιµπήσουµε και κάτι. Ξεκινήσαµε µε το κλασικό phad thai, νουντλς µε γαρίδες, τόφου, φύτρες φασολιού και ξηρούς καρπούς, το οποίο ήταν πολύ νόστιµο. Εξαιρετικά ήταν και τα ντάµπλινγκ µε χοιρινό κιµά στον ατµό, όπως και η δροσερή σαλάτα µε µάνγκο, καρότο, φρέσκο κρεµµύδι και κόλιανδρο. Οι ψαροκροκέτες ήταν καλές, µε έντονο το άρωµα του κάρδαµου. Η πάπια µε πιπεριά, baby corn και σάλτσα µαύρων φασολιών ήταν πολύ καλή, το ίδιο και το φιλέτο ψαριού µε σάλτσα τζίντζερ. Απολαυστικό, συνοδεία ρυζιού ατµού ήταν και το chicken satay sauce µε σάλτσα από φυστικοβούτυρο, κρεµµύδι, πιπεριά και ανανά.
Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 25 ευρώ το άτομο.
Η κάβα: Οι υπεύθυνοι έχουν δημιουργήσει μια κάρτα με κοκτέιλ, που μπορούν να συνοδεύσουν το φαγητό, καθώς πιστεύουν πως το κρασί δεν ταιριάζει πολύ σε τόσο εξωτικές γεύσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λίστα κρασιών (10 λευκά, 4 ροζέ και 3 κόκκινα) για όσους επιμένουν στα κλασικά.
Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 μ.μ. εκτός Δευτέρας. Η στάθμευση είναι εύκολη, στα γύρω στενά. Από τον Ιούνιο θα λειτουργεί και η ταράτσα του εστιατορίου.