ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Trends

Ένα γκουρμέ σαντουιτσάδικο, στην καρδιά της Αθήνας.

21.01.2014| Updated: 25.06.2021
Trends

Ένα γκουρμέ σαντουιτσάδικο, στην καρδιά της Αθήνας.

Η θέση: Στην οδό Περικλέους, δηλαδή στην προέκταση της Καραγιώργη Σερβίας, δεξιά κατεβαίνοντας, μετά την οδό Λέκκα, κρυμμένο σε μια γωνιά, 20 μέτρα πριν το πάρκινγκ.

Η ατμόσφαιρα: Ο ορισμός της φιλικής ατμόσφαιρας. Ο ιδιοκτήτης Νίκος Βόγλης και η γυναίκα του Ελένη Καρδαμπίκη υποδέχονται τον κόσμο με ένα ανεπιτήδευτο και εγκάρδιο χαμόγελο, η κουβέντα ξεκινάει εύκολα και μπορεί να αγκαλιάσει με άνεση και ευγένεια πολλά θέματα. Οι πελάτες είναι κυρίως οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του κέντρου, οπότε έρχονται ανά κύματα με ξεκάθαρους γευστικούς στόχους και παρεϊστικη διάθεση, κάτι που βοηθάει να δημιουργηθεί κέφι στην στιγμή.

Το φαγητό: Είναι μάλλον ασυνήθιστο να μιλάμε για γκουρμέ σαντουϊτσάδικο αλλά η εμμονή του Νίκου με την ποιοτική πρώτη ύλη και η εμπειρία του στην διοίκηση εστιατορίων στην Αμερική και της αλυσίδας ταχυφαγείων Burger King στην Ευρώπη κάνουν την διαφορά.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Καταρχήν ότι τα περισσότερα υλικά είναι χειροποίητα. Αυτό ισχύει τόσο για την περίτεχνη σαλάτα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο και ντομάτα, όσο και για τη σως blue cheese, τη σως vinaigrette, τη salad cream, τη σως 1000 islands φυσικά τη σως Trends αλλά και το μείγμα με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μουστάρδα και μυρωδικά που προσθέτει σε κάποια σαντουιτς. Επίσης, το κοτόπουλο, όπως και αν το δοκιμάσετε, είναι φιλέτο μαγειρεμένο από τους ίδιους, η τονοσαλάτα δικής τους παρασκευής, τα κρουτόν το ίδιο, ενώ ψήνουν ακόμα και τις μπαγκέτες ώστε να έχουν πάντα φρέσκο ψωμί.

Στην ίδια λογική, όλα τα υλικά είναι φρέσκα και διαλεγμένα. Υπάρχουν όλα τα αναμενόμενα σαλατικά, μαρούλια, ντομάτα, αγγουράκια, πιπεριές καλαμπόκι κλπ, 4 είδη τυριών και 7 είδη αλλαντικών. Τα τελευταία σάντουιτς που θυμάμαι να δοκίμασα ήταν αυτό με τον καπνιστό σολομό και το λεμόνι, αυτό με το μπάρμπεκιου από κοτόπουλο, εκείνο με το αμερικάνικο ψωμάκι bagel με γαλοπούλα και το κλασικό με χοιρινό και τυρί. Το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο!

Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του καταστήματος είναι ότι έχει μενού με δικές του πρωτότυπες και κυρίως ψαγμένες γευστικές προτάσεις, τις οποίες μπορείτε να ακολουθήσετε με κλειστά μάτια. Προφανώς, η αγάπη και μεράκι που έχουν οι ιδιοκτήτες έχουν βρει τον τρόπο να επηρεάζουν το γευστικό αποτέλεσμα…

Το καλό με αυτά τα γεύματα είναι πως όποιο συνδυασμό και να δοκιμάσετε, θα μείνετε με ωραίες γεύσεις στον ουρανίσκο και με ένα ελαφρύ στομάχι, καθώς ο Νίκος αποφεύγει τα λίπη (χρησιμοποιεί αποκλειστικά εξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ποτέ βούτυρο), και αντί για αλάτι, ραντίζει τα εδέσματα με «χιόνι» τριμμένης παρμεζάνας. Επίσης, ξέρει να ψήνει τα ψωμάκια ώστε να παραμένουν τραγανά χωρίς να χάνουν την υγρασία τους.

Ο λογαριασμός: Τα μικρά σαντουϊτς από 1,55€ (το vegetarian) μέχρι 3,80€ (αυτό με το σολομό) αλλά τα περισσότερα κυμαίνονται στα 2,15€. Τα μεγάλα από 2,15€ μέχρι 5,10€ αντιστοίχως, με τα περισσότερα να κοστίζουν γύρω στα 3,15€.

Επιπλέον πληροφορίες: Είναι ανοιχτά από τις 11:30 μέχρι τις 17:00, από Δευτέρα ως και Παρασκευή (Σαββάτο – Κυριακή κλειστά).

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT