Γεύμα και ποτό στο νέο cocktail bar-restaurant του Θησείου.
Η θέση: Στο Θησείο, παράλληλα στην οδό Ηρακλειδών (το θορυβώδη δρόμο με τις καφετέριες).
Η ατμόσφαιρα: Πρόκειται για έναν άκρως προσεγμένο χώρο, άνετο, φωτεινό – ένα πολύ όμορφο περιβάλλον όπου χαίρεσαι να τρως.
Το φαγητό: Το Kabar έχει προσανατολισμό ελληνικό και ευρύτερα μεσογειακό και ο σεφ (Μανώλης Θλιβερός) που την κουμαντάρει γνωρίζει από πρώτες ύλες και τεχνική. Η κουζίνα του, όμως, είναι σε ορισμένα σημεία υπερβολική, πληθωρική και δεν επιτρέπει να ξεχωρίσει το ταλέντο του σεφ. Από τα πρώτα πιάτα, τα λεπτά και τραγανά πουράκια κιμά ήταν μια ωραία ιδέα του σεφ. Το ίδιο και το μαστέλο πανέ με ξηρούς καρπούς και σάλτσα σύκου. Τα γεμιστά με τυριά μανιτάρια ήταν επίπεδα στη γεύση, ενώ η πράσινη σαλάτα με ρόδι και καμαμπέρ είχε πολύ έντονο το ξίδι. Στα κύρια τώρα: οι παπαρδέλες με πέστροφα και ζωμό αστακού ήταν πιάτο πολλά υποσχόμενο, αλλά κατώτερο των προσδοκιών μας. Το ριζότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας, αν και παραπάνω βρασμένο απ’ όσο θα έπρεπε, ήταν αρκετά νόστιμο. Το τραχανότο με καραβίδες, έντονα αρωματικό αλλά με μια επίγευση πικρίλας – ίσως από το υπερβολικό σαφράν; Και, τέλος, το μοσχαρίσιο φιλέτο με λάδι τρούφας, από καλής ποιότητας κρέας και το σημαντικότερο, σωστά ψημένο.
Ο λογαριασμός: 20-25 ευρώ το άτομο.
Η κάβα: Μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά κοκτέιλ. Κρασιά υπάρχουν αμιγώς ελληνικά, εμφιαλωμένα και χύμα.
Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από 18.00 μ.μ έως τη 01.00 π.μ. ενώ το σαββατοκύριακο είναι ανοικτά από 12.00.