Ατμόσφαιρα και φαγητό Νέας Υόρκης στον Πύργο των Αθηνών.
Η θέση: Μπροστά στον Πύργο Αθηνών, στολισμένο και φωτεινό εκεί που η Bασιλίσσης Σοφίας συναντά τη λεωφόρο Μεσογείων.
Η ατμόσφαιρα: Η επιτομή του κουλ μαγαζιού. Ωραίος, ανεπιτήδευτος χώρος, χαμογελαστοί υπάλληλοι, μεγάλα τραπέζια κοινής χρήσης, ανοιχτή κουζίνα.
Το φαγητό: Ο κατάλογος είναι γεμάτος από πράγματα που θέλεις να φας, από το διάσημο Philly steak sandwich με τα κομματάκια μοσχαριού γάλακτος, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα μανιτάρια, το meatball sandwich με τα τηγανητά κεφτεδάκια, τις ψητές κόκκινες πιπεριές και το προβολόνε μέχρι τα λαχταριστά bagels με αυγοσαλάτα, γαλοπούλα ή σολομό και τα κλασικά μπέργκερ. Κατόπιν περισυλλογής, διαλέξαμε ένα Grilled Cheese Pastrami, ένα σάντουιτς με γενναία δόση από το νόστιμο αλλαντικό, πίκλες και ελβετικό τυρί σε ψωμί σικάλεως, ένα απλό μπέργκερ με τσένταρ, μια μικρή σαλάτα ρόκα παρμεζάνα και μια μερίδα φρέσκες τηγανητές πατάτες. Το σάντουιτς ήταν τόσο καλό όσο φανταζόμασταν, βλέποντάς το να καταναλώνεται στις αγαπημένες μας αμερικανικές ταινίες. Ξεροψημένες φέτες ψωμιού στο τέλειο πάχος και γέμιση με χαρακτήρα (το παστράμι φτιάχνεται από βοδινό κρέας, με κρούστα από μπαχαρικά και βότανα και έχει έντονη γεύση) που εξισορροπείται από τη σος μουστάρδας. Το μπέργκερ ήταν, επίσης, πολύ καλό, το μπιφτέκι γευστικό -μοσχαρίσιος κιμάς χωρίς πολλά-πολλά, όπως τον προτιμούν στην Αμερική- και, επιτέλους, το ψωμάκι δεν έρχεται ψημένο.
Ο λογαριασμός: Με 10 – 12 ευρώ, τρως ένα σάντουιτς, με πατάτες και αναψυκτικό.
Η κάβα: Αναψυκτικά και μπίρες.
Επιπλέον πληροφορίες: Από τις 12 π.μ μέχρι τα μεσάνυχτα. Κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρουν και brunch μέχρι τις 6 μ.μ., για το οποίο θα ήταν καλό να κάνετε κράτηση. Για να παρκάρετε, πρέπει να ψάξετε με λίγη υπομονή στα γύρω στενά.