ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα μπιάνκα με πατάτες και δεντρολίβανοΠίτσα μπιάνκα με πατάτες και δεντρολίβανο
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα και 10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: για 3 πίτσες 32 εκ.

Για πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για την Pizza bianca ξεκινάμε και σε ένα μπολ διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό.
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε 3 μπάλες.
  6. Αλευρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε επάνω τις 3 μπάλες, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα.
  8. Αλευρώνουμε 3 ρηχά ταψιά.
  9. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 32 εκ. και τα μεταφέρουμε στα ταψιά.
  10. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε και τα τρία ταψιά στον φούρνο ή ένα ένα, ανάλογα με τον φούρνο μας.
  11. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  12. Ξεφουρνίζουμε και ραίνουμε τις πίτσες με λίγο λάδι επιπλέον.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT