10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
1 ώρα και 10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: για 3 πίτσες 32 εκ.Για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για την Pizza bianca ξεκινάμε και σε ένα μπολ διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο χλιαρό νερό.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε 3 μπάλες.
- Αλευρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε επάνω τις 3 μπάλες, καλύπτουμε με πετσέτες και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να διπλασιαστούν σε μέγεθος.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Αλευρώνουμε 3 ρηχά ταψιά.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 32 εκ. και τα μεταφέρουμε στα ταψιά.
- Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και βάζουμε και τα τρία ταψιά στον φούρνο ή ένα ένα, ανάλογα με τον φούρνο μας.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και ραίνουμε τις πίτσες με λίγο λάδι επιπλέον.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.