5'
προετοιμασία
12' παρασκευή
Σύνολο: 17'
Υλικά
Βάρος: περίπου 400 γρ.Διαδικασία
- Παίρνουμε το ξύσμα από τα 5 μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε, αλλά αφήνουμε το έκτο μανταρίνι με τη φλούδα του. Κρατάμε το ξύσμα στην άκρη.
- Κόβουμε τα μανταρίνια σε κομματάκια, μαζί και το μανταρίνι με τη φλούδα. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
- Πολτοποιούμε τα μανταρίνια στο μούλτι μετρώντας μέχρι το 20. Θα πρέπει να πάρουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πολτό. Αν όχι, προσθέτουμε κι άλλα μανταρίνια.
- Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να γίνει ξανθιά καραμέλα.
- Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιού, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.
- Τρώμε τη μαρμελάδα ζεστή ή κρύα. Διατηρείται στο ψυγείο.
Μυστικά
Αν θέλουμε, καθώς βράζει η μαρμελάδα, την αρωματίζουμε με φύλλο αρμπαρόριζας ή φύλλα λεβάντας ή ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.