25'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
20'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 12Για την επικάλυψη
Διαδικασία
- Για τα cupcakes με κάστανο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για cupcakes 12 θέσεων ή 12 φορμάκια για μάφιν ή cupcakes (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χάρτινα ή αλουμινένια μιας χρήσης).
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά τον πουρέ κάστανου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες θήκες και ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν φουσκωτά κεκάκια και η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ενός να βγει καθαρή και στεγνή.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Επικάλυψη
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
- Έπειτα καλύπτουμε τα cupcakes με μια πλούσια στρώση επικάλυψης και στολίζουμε με τα κάστανα μαρόν γκλασέ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.