ΕΙΔΗΣΕΙΣ PROMOTED

Ένας λεμονόκηπος στην καρδιά της Αθήνας

Με αφορμή τον ερχομό της νέας σάλτσας pesto της Barilla, σε μια ταράτσα απέναντι από την Ακρόπολη θα στηθεί μια τριήμερη γιορτή που θα ευωδιάζει λεμόνι και βασιλικό.

21.06.2024
Ένας λεμονόκηπος στην καρδιά της Αθήνας

Ένας δροσερός λεμονόκηπος γεμάτος γεύσεις και αρώματα θα περιμένει τους λάτρεις των ζυμαρικών από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στο Olympias Rooftop Bar στo νούμερο 57 της οδού Αθηνάς. Η Limonaia Urbana, το μεγάλο γαστρονομικό event που διοργανώνει η Barilla στο πλαίσιο του λανσαρίσματος της Pesto Basilico e Limone, της νέας της μυρωδάτης σάλτσας, μετά το Μιλάνο, τη Ρώμη και το Παρίσι έρχεται και στην Ελλάδα. Θα ντύσει για τρεις μέρες την αθηναϊκή ταράτσα απέναντι από την Ακρόπολη στα κίτρινα – ο παγκοσμίου φήμης event designer Vincenzo Dascanio, ειδικός στην τέχνη του floral design, έχει δώσει τη δημιουργική κατεύθυνση για το ιδιαίτερο σκηνικό, που θα σας ταξιδέψει σε καταπράσινους κήπους και φουντωτούς οπωρώνες φορτωμένους καρπούς. Εξασφαλίστε το εισιτήριό σας!

H Pesto Basilico e Limone, φτιαγμένη με αγνά υλικά, προικισμένη με τη φρεσκάδα του ξύσματος λεμονιού και τον εξαιρετικά μυρωδάτο ιταλικό βασιλικό, ταιριάζει τέλεια με κάθε είδος και σχήμα ζυμαρικού. Τη συνδυάζεις λόγου χάρη με al dente spaghetti ή linguine και έτσι απλά, με ελάχιστες κινήσεις, έχεις ένα θαυμάσιο ανάλαφρο πιάτο για το καλοκαίρι. Πλην όμως με τη νέα σάλτσα που ήρθε να προστεθεί στην οικογένεια των pesto της Barilla μπορεί κανείς να φτιάξει πολλές ακόμη νοστιμιές, Όσοι επισκεφτούν τη Limonaia urbana το τριήμερο αυτό του Ιουνίου από τη1 μ.μ. έως τις 10:30 μ.μ., θα απολαύσουν μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που περιλαμβάνει γευστικά finger food, πιάτα ζυμαρικών και λαχταριστά γλυκά εμπνευσμένα από τη νέα σάλτσα, καθώς επίσης και ένα signature cocktail με βασικά συστατικά τον βασιλικό και το λεμόνι, με ή χωρίς αλκοόλ. Θα δουν πόσο ωραία λειτουργεί ο συνδυασμός των δυο υλικών και θα πάρουν πολλές ιδέες. Που θα γίνουν ακόμη περισσότερες χάρη σε μια σειρά από masterclasses.

Στα γαστρονομικά masterclasses του event πολύ καλοί σεφ όπως ο Αλέξανδρος Παπανδρέου και η Μάγκυ Ταμπακάκη, αλλά και η Δωροθέα Μερκούρη, η οποία είναι εξαιρετική μαγείρισσα, θα δείξουν στους επισκέπτες πώς να δημιουργήσουν απολαυστικά πιάτα χρησιμοποιώντας το Pesto Basilico e Limone. Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν masterclasses χειροτεχνίας εμπνευσμένα από το ιταλικό καλοκαίρι, από Έλληνες δημιουργούς, όπως τα Choe candles, η Μπλε Ζέβρα, το Secret Garden, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους τα παρακολουθήσουν να δημιουργήσουν μοναδικά κεριά με αιθέρια έλαια βασιλικού και λεμονιού και να διακοσμήσουν τη δική τους κεραμική γλάστρα με χρώματα και να φυτέψουν σ’ αυτή έναν φρέσκο βασιλικό. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Γαστρονομικό Masterclass με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου στις 28/6 (17:00-22:30)
  • Γαστρονομικό Masterclass με τη Δωροθέα Μερκούρη στις 29/6 (17:00-22:30)
  • Γαστρονομικό Masterclass με τη Μάγκυ Ταμπακάκη στις 30/6 (19:00-22:30)
  • Δημιουργικό Masterclass Χειροτεχνίας με την Μπλέ Ζέβρα και τους Secret Garden στις 28/6 (13:00-14:30), 29/6 & 30/6 (15:00-16:30)
  • Δημιουργικό Masterclass Χειροτεχνίας με τα Choe Candles 28/6 (15:00-16:30) & 29/6 (13:00-14:30) & 30/6 (17:00-18:30)

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ https://www.more.com/happenings/pesto-barilla-lemonaia-urbana/

Μάθετε περισσότερα εδώ https://www.barilla.com/el-gr/limonaia-urbana-athens

Ένα τριήμερο event με φιλανθρωπικό σκοπό

Τα έσοδα της Limonaia Urbana θα στηρίξουν το έργο του  «Μπορούμε», που στοχεύει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της επισιτιστικής στήριξης στην Ελλάδα. Η οργάνωση σώζει καθημερινά φαγητό και τρόφιμα και τα προσφέρει, μέσω κοινωφελών φορέων, σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια, στηρίζοντας τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και μειώνοντας παράλληλα την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

 

Το Ταξίδι της Barilla προς τη Βιωσιμότητα

Η Pesto Basilico e Limone είναι φτιαγμένη από βασιλικό αειφόρου καλλιέργειας, όπως κάθε pesto της Barilla. Γενικότερα, η εταιρεία έχει υιοθετήσει βιώσιμες πολιτικές και πρακτικές, με στόχο να προστατεύσει το περιβάλλον και τους εργαζομένους της, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα των προϊόντων της. Στα πλαίσια της βιώσιμης αλλαγής, η Barilla έχει δεσμευτεί να προμηθεύεται τον βασιλικό της από αειφόρες καλλιέργειες, να προστατεύει τη βιοποικιλότητα και να ενδυναμώνει την αγροτική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα:

Βασιλικός από αειφόρες καλλιέργειες

Από το 2020, ο βασιλικός της Barilla προέρχεται από αειφόρες καλλιέργειες! Αυτό σημαίνει ότι κάθε παράγοντας της εφοδιαστικής αλυσίδας βασιλικού-pesto ελέγχεται κάθε χρόνο σύμφωνα με τα κριτήρια βιωσιμότητας του Συστήματος Πιστοποίησης ISCC PLUS.

Μεγαλύτερη βιοποικιλότητα

Η Barilla δεν νοιάζεται μόνο για τον βασιλικό, αλλά και για τα χωράφια στα οποία καλλιεργείται. Πέρα από την πιστοποίηση, φροντίζει για την υγεία του εδάφους, διασφαλίζοντας συνεχή αμειψισπορά και περιοχές βιοποικιλότητας. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η γονιμότητα και μειώνονται τα παράσιτα.

Οι αγρότες είναι οικογένεια

Η Barilla έχει δημιουργήσει πολυετείς δεσμούς με τους αγρότες της. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία μπορεί να εμπιστεύεται τα υψηλής ποιότητας προϊόντα των αγροτών και εκείνοι μπορούν να προγραμματίσουν τη χρήση των πόρων τους με μεγαλύτερη σιγουριά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT