Κοκτέιλ και κρυφτό στην αυλή.
Αν με κλειστά μάτια σε οδηγήσουν καταμεσής αυτής της αυλής και σε ρωτήσουν σε ποιο σημείο της Αθήνας βρίσκεσαι, δύσκολα θα μαντέψεις. Φοίνικες, κάκτοι, καστανιές, ακακίες, δροσιά, ησυχία και χαμηλή μουσική, ένας υπέροχος κήπος στην εξοχή της… λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου.
Την επιμέλεια του μαγαζιού έχει ο Σπύρος Κέρκυρας. Λειτουργεί από τον Ιούνιο και σερβίρει φαγητό όλη μέρα. Διαθέτει δύο μπαρ, εντός και επί της αυλής, πίσω από τα οποία βλέπουμε τους γνωστούς θαυματοποιούς-bartenders: τον Γιάννη Αλεξόπουλο, τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο και τον Λυκούργο Χριστοθανόπουλο. Ο τελευταίος μάς έφτιαξε τρία από τα κοκτέιλ του καταλόγου. Το πρώτο είναι το QB Cooler, το οποίο σερβίρεται μέσα σε παγουρίνο. Περιέχει τρία διαφορετικά ρούμια, σιρόπι φαλέρσνουμ (ένα μείγμα από αμύγδαλο, τζίντζερ, βανίλια, μοσχολέμονο, γαρίφαλο), σιρόπι μελιού, φρέσκο χυμό μοσχολέμονου και μπίτερ. Το δεύτερο, το Baby milk punch, έχει γάλα και σερβίρεται σε μπιμπερό. Το περιεχόμενό του είναι ρούμι, γάλα αμυγδάλου, σοκολατένια δημητριακά, σιρόπι βανίλιας και galiano ristreto (λικέρ καφέ).
Το τρίτο, το Gardener’s Cup, έχει βότκα, πουρέ φράουλας, κόκκους πιπεριού, φρέσκο βασιλικό και ελαιοσάκχαρα λεμονιού. Τα ελαιοσάκχαρα είναι ένα αρωματικό κοντιμέντο που φτιάχνεται από εσπεριδοειδή και ζάχαρη, η οποία «ψήνει» το δέρμα και αρωματίζει τα φυσικά αιθέρια έλαιά τους. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι ζάχαρης μαζί με χυμό λεμονιού. Και φυσικά, η «Κούπα του κηπουρού» σερβίρεται σε ποτιστήρι! Απόδειξη πως, όταν το κοκτέιλ είναι καλό, το περιτύλιγμά του μπορεί να τραβάει το βλέμμα, να αμφισβητείται ή και να είναι αστείο, χωρίς να ακυρώνει το περιεχόμενο.