ΠΡΟΪOΝΤΑ PROMOTED

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης φέρνει τη διαχρονική συνταγή του τσαγιού του βουνού αναλλοίωτη σε κάθε κουτάκι Tuvunu

H δοκιμασμένη κλασική συνταγή για τσάι του βουνού εκσυγχρονίζεται και γίνεται τσάι Tuvunu παραμένοντας αυθεντική και το ίδιο απολαυστική και ευεργετική.

13.09.2024
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης φέρνει τη διαχρονική συνταγή του τσαγιού του βουνού αναλλοίωτη σε κάθε κουτάκι Tuvunu

Μόλις σχόλασες. Οδηγείς προς το σπίτι σου. Home sweet home! O απόλυτος προορισμός. Δεν θα τον άλλαζες με κανέναν άλλον στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ο καναπές σου αξίζει όσο όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία του κόσμου μαζί. Ακούγεται ήχος ειδοποίησης. Έχεις μήνυμα. Στο επόμενο κόκκινο φανάρι που σταματάς, σηκώνεις το κινητό και διαβάζεις «Έχω να σας πω… Δεν θα το πιστέψεις! Να μαζευτούμε σε μία ώρα σπίτι σου;» Τελικά, όντως, ο καναπές σου θα φιλοξενήσει εκλεκτούς επισκέπτες. Στο τσακ προλαβαίνεις να φτάσεις. Και τι θα κεράσεις; Σκέφτεσαι γρήγορα τι είδες στα ντουλάπια και στο ψυγείο σου την τελευταία φορά που τα άνοιξες. Έχεις τσάι Tuvunu. Έχεις ό,τι χρειάζεσαι! Γράφεις «Ελάτε! Ειδοποίησε και τους άλλους. Από κοντά θα τα πούμε καλύτερα!».
Και με τσάι Tuvunu θα τα πούμε ακόμα καλύτερα!

Αν τα νέα είναι ευχάριστα, θα φτιάξεις στα γρήγορα cocktails να το γιορτάσετε! Ο συνδυασμός βιολογικού σιδερίτη με αλκοόλ θα δώσει αναζωογονητικό παλμό στην παρέα. Για τον Πάνο, τσάι tuvunu με γεύση μέλι και λεμόνι αναμειγμένο με ρούμι κι ένα touch κανέλα. Για την Κατερίνα, 100% βιολογικό τσάι tuvunu με φρεσκοστυμμένο χυμό από βιολογικά ελληνικά λεμόνια ανακατεμένο με τζιν και lime σε σταγόνες αλλά και σε βυθισμένες λεπτοκομμένες φλούδες. Στον Κώστα, που διανύει περίοδο alcohol free, θα δώσεις mocktail φτιαγμένο από τα χεράκια σου. Συνταγή της Πόπης Σεβαστού (popinos), mocktail Strawberry Splash, με 650 ml tuvunu free με γεύση λεμόνι, 150 ml χυμό λεμόνι, 120 ml σιρόπι ζάχαρης, 10 φράουλες, 1 πράσινο μήλο και θα έχεις έτοιμη μία ολόκληρη κανάτα. Για τη Ρία, που είναι sugar free, θα επιλέξεις 100% βιολογικό τσάι tuvunu με γεύση λεμόνι, χωρίς καφεΐνη, χωρίς συντηρητικά και χωρίς θερμίδες, θα προσθέσεις έξτρα στημένο λεμόνι και πινελιές βασιλικού και στο τέλος θα στέψεις το ποτήρι της βασιλιά της καλοκαιρινής και φθινοπωρινής δροσιάς φορώντας του κορώνα μία στρογγυλή φέτα λεμονάκι. Έτσι, η φίλη σου αποκλείεται να αρνηθεί πάλι το κέρασμα. Στο τσάι tuvunu δεν μπορεί κανείς να πει όχι. Ούτε καν η δύσκολη/επιλεκτική στο φαγητό επτάχρονη κόρη σου. Το tuvunu το λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασε κι από τότε της το δίνεις άφοβα να το πιει, επειδή το tuvunu είναι ένα από τα πλέον κατάλληλα αφεψήματα για κατανάλωση από παιδιά κι ένα από τα λίγα που επιτρέπεται να πωληθούν και σε σχολικά κυλικεία. Στη μικρή κυρία, λοιπόν, που θα αποσπάσει την προσοχή όλων με τα τερτίπια της, θα δώσεις tuvunu, είτε με γεύση λεμόνι είτε με γεύση μέλι και λεμόνι, σκέτο on the rocks. Οι τρόποι να απολαύσεις το τσάι Tuvunu είναι αμέτρητοι και όλοι ταιριάζουν με ψημένους αλατισμένους ηλιόσπορους και στραγάλια Κομοτηνής σε κάθε τους μορφή, γλυκά, αλευρωμένα, πιπεράτα, ψημένα. Τσάι Tuvunu από την Κομοτηνή και συνοδευτικά, επίσης, από την Κομοτηνή.

Αν τα νέα είναι δυσάρεστα, θα συνοδεύσεις το τσάι tuvunu με κουλουράκια πλεξούδες, τροφαντά και μοσχοβολιστά, για να γλυκάνεις τους πικραμένους. Βέβαια, το τσάι του βουνού από μόνο του είναι η διαχρονική συνταγή της θαλπωρής και παρηγοριάς. Για τον άρρωστο, τον κρυωμένο, τον κουρασμένο, τον πονεμένο, τον αγχωμένο, τον αγαπημένο. Ποιος δεν έχει αναμνήσεις από τη γιαγιά του να του σερβίρει τσάι του βουνού μαζί με ένα φιλί και μία αγκαλιά; Ή από τη μητέρα του να του γεμίζει την αγαπημένη του φλυτζάνα με τσάι του βουνού και να ρίχνει μέσα μια κουταλιά μέλι και μπόλικα σχόλια ανήσυχης αγάπης «Αχ! Δεν προσέχεις…πώς κρύωσες πάλι;». Με κάθε κλικ που ακούγεται όταν μία συσκευασία Tuvunu ανοίγει και με τη μυρωδιά και τη γεύση που ξεχύνονται με το άνοιγμα, οι μνήμες αυτές ζωντανεύουν. Α, μην ξεχάσεις να φέρεις κι ένα μπολάκι με φρούτα. Σίγουρα με σταφύλια μέσα. Σουλτανίνες για τους πιο τεμπέληδες, μικρά μαύρα-μωβ με κουκούτσια για τους πιο μερακλήδες.

Παγάκια από τσάι tuvunu έχουν μείνει άραγε στην κατάψυξη;

Το τσάι tuvunu, σε όποιον συνδυασμό κι αν το φανταστείς, ταιριάζει απολαυστικά με τη μεσογειακή τέχνη της έκπληξης, της επίσκεψης, του μοιράσματος και του μαζί. Κλείνει μέσα του την ελληνική παράδοση και την ελληνική φύση. Την αυθεντική και διαχρονική συνταγή για ευεξία, ισορροπημένη γεύση και ζωή».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT