Μυρωδιές βουτύρου, αφράτα, μαστιχωτά τσουρέκια, παραδοσιακά κουλουράκια που μοσχοβολάνε και σοκολάτες που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία. Η γιορτή του Πάσχα είναι φτιαγμένη με αυτές τις πρώτες ύλες και στο πιο διαχρονικό ζαχαροπλαστείο της πόλης έχουν την χρυσή συνταγή. Με ιστορία 130 χρόνων, ο Βάρσος συνεχίζει την γλυκιά παράδοση και γεμίζει τις προθήκες του με μερικά από τα πιο νόστιμα και αγνά πασχαλιάτικα γλυκά.
Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των ημερών, το τσουρέκι. Στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς το παρασκευάζουν με την ίδια συνταγή από το 1892, χρησιμοποιώντας πρώτης ποιότητας υλικά που κάνουν τη διαφορά: φρέσκα αυγά, γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού και -φυσικά- πρώτης ποιότητας βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι πιο αφράτο και μυρωδάτο απ’ ο,τιδήποτε άλλο. Ποιός μπορεί να αντισταθεί στο τέλειο τσουρέκι;
Αλλά και τα ταπεινά κουλουράκια μας γεμίζουν αναμνήσεις. Ειδικά όταν φτιάχνονται με τόση προσοχή στα καλά συστατικά, όπως στον Βάρσο. Οι αγαπημένες τραγανές μπουκίτσες μοσχοβολάνε Πάσχα και φρέσκο βούτυρο.
Μας συγκινούν και τα σοκολατένια αυγά και οι ρετρό λαγοί από σοκολάτα υγείας ή σοκολάτα γάλακτος που δημιουργούνται στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου. Στο κατάστημα βρίσκουμε και βελουδινα ή κεραμικά αυγά γεμισμένα με σοκολατάκια.
Και βέβαια δεν θα ήταν γιορτές χωρίς τις διάσημες μαρέγκες του Βάρσου. Αέρινες, τραγανές και ολόφρεσκιες, λιώνουν στο στόμα. Όποιος γυρεύει τον πιο γρήγορο και εγγυημένο τρόπο για να φτιάξει πετυχημένα ανοιξιάτικα γλυκά στο σπίτι δεν χρειάζεται να ψάξει και πολύ: οι εμβληματικές μαρέγκες και η πλούσια σαντιγί που πωλείται στο ζαχαροπλαστείο με το κιλό, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος.
Info
facebook.com/varsoskifisia
varsos.gr
Κασσαβέτη 5
Κηφισιά 145 62
Τηλ: 210 801 2472