30'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την χορτόσουπα με σύγλινο, ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και, όταν ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τότε το σύγλινο, τη φάβα, λίγο αλάτι, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε τη σούπα σκεπασμένη, αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό ή νερό.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το σύγλινο και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ.
- Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ρυθμίζουμε την πυκνότητά της προσθέτοντας, αν χρειάζεται, λίγο βραστό νερό, και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι στο γούστο μας.
- Κόβουμε το σύγλινο σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε με μερικές τα πιάτα στα οποία έχουμε σερβίρει τη σούπα.