15'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτα ψαριών με τραγανή και αρωματική κρούστα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα των ψαριών και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Στερεώνουμε το σουρωτήρι σε ένα μπολ (για να στάζουν εκεί τα υγρά) και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξουν λίγο και να νοστιμίσουν.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι.
- Σε ένα δεύτερο πιάτο τη φρυγανιά.
- Σε ένα τρίτο πιάτο τη μαγιονέζα.
- Στο πιάτο με τη φρυγανιά βάζουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Στο πιάτο με τη μαγιονέζα βάζουμε τη μουστάρδα και αναδεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο (3 - 4 εκ. από τον πυθμένα του) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Περνάμε τα φιλέτα των ψαριών από το αλεύρι, να καλυφθούν καλά, και τα τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι.
- Μετά τα περνάμε από το μείγμα της μαγιονέζας (πρέπει να σκεπαστούν καλά από όλες τις πλευρές).
- Και στη συνέχεια, από τη φρυγανιά.
- Τα τηγανίζουμε ανά δύο στο καυτό λάδι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην παραψηθούν και στεγνώσουν.
- Σερβίρουμε, τα φιλέτα ψαριών με τραγανή και αρωματική κρούστα, αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.