ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαγανάκι φούρνου με λαδοτύρι Μυτιλήνης και μαρμελάδα λεμόνιΣαγανάκι φούρνου με λαδοτύρι Μυτιλήνης και μαρμελάδα λεμόνι
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τις γαρίδες και καραβίδες σαγανάκι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία του.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες σε μία στρώση, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο, βάζουμε τα κομμάτια ντομάτας στα κενά του ταψιού ανάμεσα στα θαλασσινά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σκορπάμε από πάνω τα τυριά.
  3. Περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μισολιώσουν τα τυριά και να γίνουν τα θαλασσινά.
  4. Αφήνουμε μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου για 5 λεπτά, να ξεκουραστεί το φαγητό και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Οταν καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες, καλό είναι να το κάνουμε επάνω από ένα μπολ στο οποίο στερεώνουμε ένα σουρωτήρι, ώστε τα νόστιμα ζουμιά που έχουν να στάξουν εκεί μέσα και μετά να τα βάλουμε στο ταψί όπου θα ψηθούν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 222.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Καραβίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT