15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στρώνουμε τις πατάτες και τα πράσα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
- Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν κάπως, ανακινώντας πότε πότε την κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε από πάνω τα ψαροφιλέτα.
- Σκορπίζουμε την κάππαρη, περιχύνουμε με το κρασί και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι (χωρίς να στεγνώσει) και τα λαχανικά. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε κανονικά.
- Αν το ψάρι γίνει πριν από τα λαχανικά, το βγάζουμε και ψήνουμε τα λαχανικά μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε, προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.
- Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρουμε, τα φιλέτα ψαριού γιαχνιστά με πατάτες και πράσα, αμέσως.