40'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινά ρολάκια της Κόρδοβα, αρχικά λιώνουμε, σε µια κατσαρόλα, το βούτυρο σε χαµηλή-µέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουµε το αλεύρι και µαγειρεύουµε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας µε µια ξύλινη κουτάλα.
- Ανακατεύουµε το γάλα µε τον ζωµό κότας ή το νερό και το προσθέτουµε αργά-αργά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε για 8-10 λεπτά ή µέχρι να δέσει (πρέπει να γίνει σαν σφιχτή µπεσαµέλ).
- Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου.
- Έπειτα, σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το βάζουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να σφίξει καλά.
- Κόβουµε τις άκρες από τα σνίτσελ για να σχηµατίσουµε ορθογώνια κοµµάτια.
- Απλώνουµε από µία φέτα χαµόν πάνω σε κάθε σνίτσελ.
- Αναµειγνύουµε τον µαϊντανό µε το σκόρδο και πασπαλίζουµε.
- Τυλίγουµε σφιχτά σε ρολάκια, γυρνώντας προς τα µέσα και τις πλαϊνές πλευρές.
- Τρυπάµε µε µια οδοντογλυφίδα το κάθε ρολάκι.
- Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και τα βάζουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουµε τα ρολάκια και την µπεσαµέλ από το ψυγείο.
- Βουτάµε τα ρολάκια στην µπεσαµέλ (πρέπει να καλυφθούν από όλες τις µεριές) και τα απλώνουµε σε µία στρώση σε πιατέλα.
- Τα ξανασκεπάζουµε και τα βάζουµε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει λίγο η µπεσαµέλ γύρω από τα ρολά.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουµε τα αυγά µε τα 40 ml γάλα.
- Σε άλλο πιάτο βάζουµε το αλεύρι.
- Και σε τρίτο πιάτο την τριµµένη φρυγανιά.
- Βουτάµε τα ρολάκια στο αλεύρι, µετά στο µπολ µε τα αυγά, τινάζουµε να φύγει το περιττό και τα βουτάµε στη φρυγανιά.
- Τα βάζουµε σε µεγάλη πιατέλα.
- Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε µια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τόσο ελαιόλαδο (3 εκ. από τον πάτο του σκεύους).
- Τηγανίζουµε τα ρολάκια για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
- Τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Στρώνουµε ένα ταψί µε λαδόκολλα και αραδιάζουµε τα ρολάκια.
- Τα ψήνουµε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, µέχρι να σφίξουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώµα.
- Αφαιρούµε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουµε, τα χοιρινά ρολάκια της Κόρδοβα, ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».