ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑργοψημένο αρνί με κύμινοΑργοψημένο αρνί με κύμινοΤο Τangia, το «πιάτο του εργένη», έχει πάρει την ονοµασία του από τον πήλινο αµφορέα όπου µαγειρεύεται. Τα συστατικά τοποθετούνται στο σκεύος, το οποίο σφραγίζεται µε δέρµα και σπάγκο. Στη συνέχεια παραδοσιακά µεταφέρεται στη χόβολη, όπου µαγειρεύεται για ώρες.

20' προετοιμασία
3 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την συνταγή αργοψημένο μοσχάρι με μυρωδικά αρχικά βάζουµε το μοσχάρι σε ένα βαθύ πυρέξ.
  2. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το λάδι, το ras el hanout, τη χαρίσα, το µαύρο πιπέρι και αλάτι. Ανακατεύουµε το μοσχάρι µε τη µαρινάδα.
  3. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 140° C .
  4. Ρίχνουµε τις ντοµάτες, το λεµόνι, το µέλι, τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και 1 κουταλιά της σούπας µαϊντανό στο πυρέξ. Ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε και ψήνουµε το φαγητό στον φούρνο για 3½ ώρες, µέχρι να µαλακώσει καλά το κρέας. Οι χυµοί του μοσχαριού θα διατηρήσουν το φαγητό ζουµερό, αλλά µπορούµε να ελέγξουµε µετά από µιάµιση ώρα και να προσθέσουµε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
  5. Μεταφέρουµε το φαγητό σε µια πιατέλα, απλώνουµε τις φλούδες λεµονιού, γαρνίρουµε µε τον υπόλοιπο µαϊντανό και σερβίρουµε αργοψημένο μοσχάρι με μυρωδικά.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT