10'
προετοιμασία
4' ψήσιμο
Σύνολο: 14'
Υλικά
Μερίδες: Για 4 φέτες ψωμιού (μπρουσκέτες)Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φρυγανισμένο ψωμί με σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδος, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια, αλείφουμε το ψωμί με το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τη γραβιέρα σε φλούδες (με τον τρίφτη ή με τον αποφλοιωτή πατάτας) και τη μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού.
- Από πάνω μοιράζουμε τοσαλάμι Λευκάδος και τα σπαράγγια.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Ψήνουμε τις μπρουσκέτες για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε, το φρυγανισμένο ψωμί με σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδος, ζεστό συνοδεία πράσινης σαλάτας με ρόκα και ντοματίνια.
Μυστικά
Τα στελέχη των σπαραγγιών. τα κρατάμε για άλλα μαγειρέματα - θα χρειαστεί να τα ξεφλουδίσουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.