ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ μανταρίνι από την Εύη ΒουτσινάΛικέρ μανταρίνι, με συνταγή της Εύης Βουτσινά
30' προετοιμασία
1 μήνας και 7 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 7 ημέρες και 30'

Υλικά

Βάρος: περίπου 1,5 λίτρο

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ κυδώνι, πρώτα κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε τα κουκούτσια, αλλά αφήνουμε τη φλούδα.
  2. Τα βάζουμε σε καθαρό γυάλινο βάζο μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σιρόπι.
  3. Κλείνουμε καλά με το καπάκι και τα αφήνουμε για 30 μέρες σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το βάζο δύο- τρεις φορές την εβδομάδα.
  4. Μετά τις 30 μέρες σουρώνουμε καλά το υγρό σε άλλο, καθαρό βάζο.(Τα κυδώνια δεν τα πετάμε, τα κάνουμε μια ωραία μαρμελάδα*.)
  5. Ξανασουρώνουμε το υγρό, φιλτράροντάς το με διπλό τουλπάνι ή με το χάρτινο φίλτρο του καφέ.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, ανακατεύοντας μία-δύο φορές, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 3-4 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει το υγρό και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  10. Το ενώνουμε με το σουρωμένο ποτό, το ανακατεύουμε, το βάζουμε σε γυάλινο δοχείο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 1 εβδομάδα.
  11. Το ξανασουρώνουμε σε γυάλινα μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο.

Μυστικά

*Μαρμελάδα κυδώνι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα κομματάκια κυδωνιού (που έχουν αρωματιστεί από τη βότκα) μαζί με 300 ml νερό και 500 γρ. ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, μέχρι τα φρούτα να λιώσουν και να δέσει η μαρμελάδα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT