ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτεςΦιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φέτες ψαριού με μαραθόριζα και πορτοκάλι, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρας).
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml λάδι με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μουστάρδα.
  3. Ρίχνουμε το ψάρι και ανακατεύουμε να καλυφθεί.
  4. Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε τις ροδέλες της μαραθόριζας έτσι ώστε να καλύψουμε όλο τον πυθμένα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, απλώνουμε πάνω από τη μαραθόριζα τις φέτες ψαριού, χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα. Τη λιγοστή μαρινάδα που έμεινε την πετάμε.
  8. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το ψάρι.
  9. Συνοδεύουμε, το ψάρι, με πατατοσαλάτα, με άνηθο και κάππαρη.

Ανοίγουμε μια ροζέ ρετσίνα αλλά και ένα ροζέ Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT