ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο σαν tandooriΚοτόπουλο σαν ταντούρι
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, το κοτόπουλο με το μισό λάδι, τα μισά μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ψιλοκόψουμε τα πράσα.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  4. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και σχεδόν να γίνει.
  5. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε 200 ml νερό, αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
  8. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά.
  9. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα υγρά του και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Συμμαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  11. Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο φιλέτο πρασάτο, με κύμινο, με ρύζι και πράσινη σαλάτα με ελιές.

Sauvignon blanc ή μια Μαλαγουζιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT