ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτριφτή κολοκυθόπιτα γλυκιάΣτριφτή κολοκυθόπιτα γλυκιά
30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Τεμάχια: για στρογγυλό ταψί διαμ. 26 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στριφτή κολοκυθόπιτα με ξινομυζήθρα και δυόσμο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με την κολοκύθα για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Προσθέτουμε το τυρί, το αυγό, τον δυόσμο, το σιμιγδάλι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  6. Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας.
  7. Έπειτα, το βουτυρώνουμε και απλώνουμε κατά μήκος της μακριάς του πλευράς 3-4 κουτ. σούπας από τη γέμιση, αφήνοντας ένα μικρό κενό δεξιά και αριστερά για να μη διαφύγει η γέμιση.
  8. Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε στο ταψί.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, σχηματίζοντας στο ταψί έναν κοχλία.
  10. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τη ραντίζουμε με λίγο νερό (1-2 κουτ. σούπας).
  11. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.

Ανοίγουμε λευκά και ροζέ κρασιά, ελαφριά και δροσερά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT