O σεφ μάς δίνει και συνταγή για να ετοιμάσουμε μόνοι μας πάστα κάρι και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε. Είναι εύκολη και απίθανα νόστιμη.
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το σπιτικό κάρι
Διαδικασία
Κάρι
- Για να φτιάξουμε το κάρι αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα μπαχαρικά για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, 100 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Κολοκύθα
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κάρι, 500 ml νερό και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Το φαγητό βγαίνει ζουμερό, με πλούσια σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε το κάρι κολοκύθας με ρύζι μπασμάτι.
Ανοίγουμε λευκά και ροζέ κρασιά, ελαφριά και δροσερά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 224.