ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυδώνια γιαχνίΚυδώνια γιαχνί
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το φθινοπωρινό φαγάκι με κυδώνια καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε 4 ή 6 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  2. Κόβουμε και όλες τις πατάτες σε κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με το λάδι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το γλυκάνισο.
  3. Προσθέτουμε νερό μόλις να τα σκεπάζει και τα βάζουμε να μαγειρευτούν.
  4. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα να μαγειρευτούν όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά.
  5. Διαλύουμε το μέλι σ’ ένα μπολάκι με καυτό ζουμί από την κατσαρόλα και το περιχύνουμε στο φαγητό.
  6. Σείουμε την κατσαρόλα για να απλωθεί παντού το μέλι και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT